ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αρνητικά τα rapid test σε Πλάκα και Παναγιά Λήμνου

Αρνητικά τα rapid test σε Πλάκα και Παναγιά Λήμνου

Στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 169 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapidtest) στους οικισμούς της Πλάκας και της Παναγιάς από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Τα αποτελέσματα και των χθεσινών τεστ ήταν όλα αρνητικά.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19 θα διενεργηθούν στις Κοινότητες Κοντοπουλίου και Καλλιόπης στις 10:00, καθώς επίσης και Μούδρου στις 14:00 στο πρώην Δημαρχείο και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου, καλεί “τους πολίτες να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας

  • να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).
  • να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και
  • να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό

Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται.Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας.”

The post Αρνητικά τα rapid test σε Πλάκα και Παναγιά Λήμνου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



source https://voreioaigaio.ert.gr/eidiseis/lemnos/arnitika-ta-rapid-test-se-plaka-kai-panagia-limnoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αρνητικά τα rapid test σε Πλάκα και Παναγιά Λήμνου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">