ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο δρόμο προς την «Ελευθερία» από τις 27 Δεκεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα (video)

Στο δρόμο προς την «Ελευθερία» από τις 27 Δεκεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα (video)

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, αρχής γενομένης από τις 27 Δεκεμβρίου, παρουσίασε η επιτροπή του προγράμματος  «Ελευθερία».

Μία ημέρα πριν, στις 26 του μήνα, η χώρα παραλαμβάνει την πρώτη δόση, των 9.000 εμβολίων, που θα χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία αναφοράς.

Στο Αττικό νοσοκομείο που είναι και μονάδα αναφοράς θα εμβολιαστούν  την Κυριακή 50 υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ηρακλής Τσαγκάρης που μίλησε στην ΕΡΤ, εξηγώντας τη λογική «προτεραιοποίησης»  που έχει να κάνει με την κάλυψη των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι, όσοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις  παροχής υπηρεσιών  και  θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες.

Αναφερόμενος στην νέα μετάλλαξη του ιού στην Βρετανία και  με τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο κ. Τσαγκάρης εκτίμησε ότι η κλινική εικόνα αυτών που μολύνονται με την νέα μετάλλαξη δεν φαίνεται να είναι βαρύτερη- μάλλον φαίνεται ελαφρότερη – από την εικόνα των ανθρώπων που είχαν  μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας επίσης για τον εμβολιασμό τόνισε ότι αυτός αφού δεν έχει αρχίσει ακόμη μπορούμε να αναθεωρήσουμε τον σχεδιασμό του γιατί θα πρέπει, όπως ανέφερε, να τον κάνουμε φιλικότερο, πρακτικότερο και ιατροκεντρικό για να είναι και ποιο αποτελεσματικός εννοώντας, ότι τον κύριο λόγο για τον εμβολιασμό του ασθενούς θα πρέπει να τον έχει σε όλη τη διαδικασία ο γιατρός.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές και στη συνέχεια οι άνω των 85 ετών.

Οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού.

Από σήμερα, εξ άλλου, οι πολίτες θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες απο την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε παραλάβει 429.000 δόσεις και έως το τέλος Μαρτίου 1.665.550 δόσεις.

«Όλα τα κράτη-μέλη έχουν πρόσβαση με τους ίδιους όρους στα εμβόλια όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και η Επιτροπή τα εγκρίνει», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που «είναι σημαντικό ήταν να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια στο χαρτοφυλάκιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν καλύπτεται η τελευταία μετάλλαξη του κορονοϊού από τα εμβόλια, η κ. Κυριακίδου είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/sto-dromo-pros-tin-eleytheria-apo-tis-27-dekemvrioy-to-chronodiagramma/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο δρόμο προς την «Ελευθερία» από τις 27 Δεκεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">