ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Αττική: Σε αυστηρό απαγορευτικό 3 δήμοι από σήμερα – Τι ισχύει


Με την εφαρμογή από σήμερα και για 7 μέρες σκληρού lokdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής -Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα- λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και την κυβέρνηση να διαμηνύει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτό το είναι το σενάριο που προβλέπεται για όσες περιοχές όπου αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα. 

Και αντί για τα γνώριμα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αυτό που ακούγεται φέτος σε κάθε τόνο είναι η προτροπή των ειδικών να δείξουμε σύνεση και να απορρίψουμε προσκλήσεις για ρεβεγιόν καθώς ο ριψοκίνδυνος συγχρωτισμός θα κρίνει την πορεία των έως τώρα προσπαθειών.

Τι προβλέπεται από σήμερα για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

– απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων που θα έχουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τους εργοδότες τους

– αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου (Click Away, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία) και η λειτουργία των λαϊκών αγορών

– δεν θα γίνεται καμία θρησκευτική τελετή με εξαίρεση τις κηδείες με όχι πάνω από 10 συγγενείς

– κλειστοί θα είναι οι ναοί για προσωπική λατρεία

– Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και μαζικά rapid test στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, ‘Ανω και Κάτω Φούσα, Γκορυτσά, Σοφό του δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

– μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στους εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.

– μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

– απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε ειδικούς χώρους και δομές.

Αλέξης Τσίπρας / Εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία σε βάρος των πολιτών της Δυτικής Αττικής

Με μια σκληρή ανάρτηση στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για την κατάσταση στη Δυτική Αττική, υπογραμμίζοντας ότι είναι «μία ακόμη απόδειξη της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης, ένα ακόμη δείγμα της εγκληματικής αδιαφορίας σε βάρος της υγείας των πολιτών».

Πισωγύρισμα κρύβει ο συγχρωτισμός στα ρεβεγιόν, λένε οι επιστήμονες

Την επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός κατά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς απευθύνουν οι επιστήμονες.Την ανησυχία μήπως οι πολίτες χαλαρώσουν και τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά τραπέζια γίνουν εστίες υπερμετάδοσης είναι διάχυτη εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Δεν είναι απαραίτητο να πάμε εννιά άτομα στο ρεβεγιόν. Είναι ασφαλέστερο να μείνουμε με τα άτομα που μένουμε κάτω από την ίδια στέγη. Δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε τα μέτρα. Ο ιός συγκεντρώνεται όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι. Αυτό που συμβουλεύουμε είναι να περιορίσουμε τους ανθρώπους που θα μπουν στο σπίτι μας αυτές τις μέρες», είπε.

Κατηγορηματική με τον αριθμό των ατόμων στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για δεύτερη οικογένεια σε ένα σπίτι, καλώντας τον κόσμο να σεβαστεί τους θανάτους, να σκεφτεί τους συμπολίτες του και να τηρήσει τα μέτρα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσω κόσμο στο σπίτι μου, θα είμαστε δύο άτομα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Ο Ιανουάριος θα είναι ακόμα πιο δύσκολος γιατί οι ιώσεις θα είναι σε έξαρση. Μια ημέρα είναι τα Χριστούγεννα θα φάμε στο σπίτι μας, θα τηλεφωνηθούμε θα ανταλλάξουμε χρόνια πολλά και όλα καλά. Θα πρέπει να σεβαστούμε τους 100 θανάτους που γίνονται καθημερινά. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους συναδέλφους μας που θα βρίσκονται στα νοσοκομεία και θα δίνουν μάχη», ανέφερε η κα Παγώνη.

«Η άποψη μου είναι να μην ενωθούν δύο οικογένειες γιατί οι ασυμπτωματικοί που μπορεί να υπάρχουν θα μεταδώσουν τον ιό στους υπόλοιπους. Στα rapid test δεν είναι πλήρης ο έλεγχος. Μπορεί σε ένα ασυμπτωτικό άτομο το τεστ να βγει αρνητικό αλλά δεν είναι 90% σίγουρο ότι είναι αρνητικό διότι γνωρίζουμε τον χρόνο επώασης του ιού», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι σε ένα τραπέζι οι αποστάσεις και οι μάσκες δεν θα τηρηθούν», υπογράμμισε η κα. Παγώνη.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Αττική: Σε αυστηρό απαγορευτικό 3 δήμοι από σήμερα – Τι ισχύει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">