ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Αιγιάλεια – (trailer)

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Αιγιάλεια – (trailer)
 Κάθε Κυριακή, στις 19:30  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, δοκιμάζουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και συνομιλούμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ –παρουσίαση/αρχισυνταξία      ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ –σκηνοθεσία/μοντάζ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΑΡΟΥ –σενάριο
ΗΛΙΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ –παραγωγοί
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Δ/ση παραγωγής
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΠΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ – Διευθ.φωτογραφίας
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ – ηχολήπτης
ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΛΙΟΥ –μακιγιέζ

Παρουσίαση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Eπεισόδιο 2Αιγιάλεια

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύουν στους αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας. Είναι μια ακόμα περιοχή της χώρας μας με οινική ιστορία που έχει τις ρίζες στην αρχαιότητα και ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, που ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Εδώ είναι το βασίλειο του Ροδίτη. Στο Άνω Διακοπτό, ο αμπελουργός Αρίστος Σπανός και ο οινολόγος Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος μας ξεναγούν στο οινοποιείο Τετράμυθος και στους αμπελώνες τους, μας μιλούν για το μαύρο Καλαβρυτινό, μια σπάνια τοπική ποικιλία που αναβιώνει χάρη στις προσπάθειές τους, για την ιδιαίτερη ρετσίνα από Ροδίτη που οινοποιούν σε αμφορείς, για το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και την ιστορία. Δοκιμάζουμε τα κρασιά τους συζητώντας περί οίνων, εδεσμάτων, φιλοσοφίας και όχι μόνο. Κάνουμε μια στάση στην Κάτω Ζαχλορού για να θαυμάσουμε τον πετρόκτιστο σταθμό του οδοντωτού και το ιστορικό Μέγα Σπήλαιο. Στην Αχαιών Wineryτης οικογένειας Κατσικώστα τα κρασιά είναι οικογενειακή υπόθεση, αφού τέσσερα αδέρφια, η Σωσάννα, ο Λουκάς η Κατερίνα και η Γεωργία συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποίηση. Η οινολόγος Σωσάννα Κατσικώστα μας εξηγεί γιατί έχουν επιλέξει να καλλιεργούν και να οινοποιούν αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες με έμφαση στις γηγενείς. Η Κατερίνα μας μιλά για τον οινοτουρισμό και ο Λουκάς για την οικογενειακή ιστορία. Δοκιμάζουμε τα κρασιά τους μέσα στους αμπελώνες τους και συζητούμε για τις γηγενείς ποικιλίες, τις μεθόδους οινοποίησης, για τον orange ροδίτη, για την ξηρή μαυροδάφνη αλλά και το πάντρεμα οίνων και εδεσμάτων.

 
 
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-oinos-o-agaphtos-aigialeiatrailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Αιγιάλεια – (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb