ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ισπανία: Πρώτες εμβολιάστηκαν μία 96ρονη και μία νοσοκόμα

Ισπανία: Πρώτες εμβολιάστηκαν μία 96ρονη και μία νοσοκόμα

ανταπόκριση από την Ισπανία για την ΕΡΤ: Δώρα Μακρή

Η Αραθέλι Ιδάλγο 96 ετών και η 48χρονη νοσοκόμα Μόνικα Τάπιας είναι οι πρώτες γυναίκες που εμβολιάστηκαν στις 10 το πρωί στην Ισπανία. Η Αραθέλι είναι ένοικος του γηροκομείου Los Olmos στην πόλη της Γουαδαλαχάρα, όπου χθες το πρωί έφθασαν οδικώς από το Βέλγιο τα πρώτα εμβόλια. Η Μόνικα είναι η νεότερη σε ηλικία νοσοκόμα στον ίδιο οίκο ευγηρίας.

Ήδη έχουν μεταφερθεί οδικώς από την Γουαδαλαχάρα στις 17 Αυτονομίες σε ίσες δόσεις τα πρώτα εμβόλια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα 13.000 εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στα Κανάρια Νησιά, στις Βαλεαρίδες αλλά και στις ισπανικές πόλεις θύλακες στο Μαρόκο , την Θέουτα και την Μελίγια τα εμβόλια έφθασαν με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας.

Από αύριο Δευτέρα, θα καταφθάνουν εβδομαδιαίως 350.000 δόσεις στις Αυτονομίες. Υπολογίζεται ότι σε διάστημα 12 εβδομάδων θα έχουν παραληφθεί 4.591.275 δόσεις του εμβολίου της Pfizer για 2.295.638 άτομα.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ αναφέρει για τις δύο γυναίκες που εμβολιάστηκαν: «Σήμερα η Araceli και η Mónica αντιπροσωπεύουν μια νέα ελπιδοφόρα περίοδο. Είναι μία συγκινητική ημέρα που εμπνέει εμπιστοσύνη.

Η Ισπανία ξεκινά τον εμβολιασμό κατά # COVID19 χάρη στο ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους χιλιάδες επαγγελματίες του που εγγυώνται μία γρήγορη, αποτελεσματική και ισότιμη διαδικασία. #YoMeVacuno ».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/ispania-protes-emvoliastikan-mia-96roni-kai-mia-nosokoma/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ισπανία: Πρώτες εμβολιάστηκαν μία 96ρονη και μία νοσοκόμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">