ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κορονοϊος σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ο κορονοϊος σε Ροδόπη και Ξάνθη

Έξι κρούσματα στη Ροδόπη
14 νέα κρούσματα κορονοίου ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Ξάνθη και έξι κρούσματα στη Ροδόπη. Επίσης βεβαιώθηκαν: 15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου,1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου και 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας.

Ύφεση στις εισαγωγές λόγω Covid στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Ύφεση στις εισαγωγές ασθενών λόγου της Covid 19 καταγράφεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής σύμφωνα με τον Γιώργο Πατλάκα, διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής τα περιστατικά μειώθηκαν αρκετά, οπότε η κατάσταση χαρακτηρίζεται σταθερή κάτι που δίνει κουράγιο στο υγειονομικό προσωπικό να συνεχίσει την προσπάθειά του. Αρχές Ιανουαρίου προγραμματίζεται ο εμβολιασμός του Υγειονομικού Προσωπικού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Ροδόπης.
25.733 άτομα ελέχθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

EUROKINISSI

25. 733 άτομα ελέχθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού Ροδόπης για την εφαρμογή των μέτρων και την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊου για το χρονικό διάστημα από 20-03-2020 έως και 16-12-2020. Επίσης, ελέχθησαν 1.756 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα 515 Παραβάσεις εκ των οποίων οι 139 για μη χρήση μάσκας.

 

Τριήμεροι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID19 σε οικισμούς και μέσα από το αυτοκίνητο από τον Δήμο Κομοτηνής
Συνεχίζονται σήμερα οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID19 στους οικισμούς Κάλχαντα και Ν. Σιδηροχωρίου για τους δημότες. Επίσης, αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 μέσα από το αυτοκίνητο, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής, από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν από την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη μέση της εορταστικής περιόδου.

Δωρεάν rapid test στο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης
ΔΩΡΕΑΝ, rapid test, στον χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σήμερα και αύριο από τις 10:00 έως τις 14:00. Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ, rapid test στην πλατεία της Λαϊκής Αγοράς, στο σπιτάκι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης: Ας τηρήσουμε όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα
«Φέτος, η πανδημία του κορονοϊού ανατρέπει τα σχέδια των ανθρώπων την περίοδο των εορτών.» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σημειώνοντας πως «οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε υπεύθυνα τον κίνδυνο για καθένα από εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με την προσδοκία να νικήσουμε τη μάχη της πανδημίας».

Έκκληση του δήμου Κομοτηνής για εφαρμογή των μέτρων
Έκκληση απευθύνει ο Δήμος Κομοτηνής επ’ αφορμή των εορτών στις συνδημότισσες και στους συνδημότες του για πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης.
ΕΚΑΒ: Μείνετε σπίτι
«Θα πρέπει να γιορτάσουμε με ασφάλεια, προστατεύοντας τόσο την υγεία μας όσο και αυτή των αγαπημένων μας προσώπων» δηλώνει η διοίκηση του ΕΚΑΒ σημειώνοντας χαρακτηριστικά «θέλουμε τα φορεία μας άδεια…δεν θέλουμε άλλες διακομιδές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία!» προτρέποντας όλους και όλες να μείνουν σπίτι λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και να καλούν το 166 ΜΟΝΟ για τα επείγοντα περιστατικά.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/o-koronoios-se-rodopi-kai-xanthi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κορονοϊος σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">