ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση συνδικάτων και μαζικών φορέων στη ΔΕΗ στην Αθήνα

Συγκέντρωση συνδικάτων και μαζικών φορέων στη ΔΕΗ στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων συνδικάτων και μαζικών φορέων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 3), την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη, στις 10πμ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Οι διεκδικήσεις που προβάλλουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης είναι:
• Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής του ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν για το διάστημα των εορτών και όσο διαρκεί η κρίση,
• Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσους πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους,
• Να γίνει ουσιαστικό κούρεμα του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο ενέργειας σε ανέργους, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι: «Από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες των εορτών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε γειτονιά, να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και νερού, τηλεφώνου».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/sygkentrosi-syndikaton-kai-mazikon-foreon-sti-dei-stin-athina/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση συνδικάτων και μαζικών φορέων στη ΔΕΗ στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">