ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: «Φούσκα» που έσκασε η επένδυση στα ακίνητα

Κομοτηνή: «Φούσκα» που έσκασε η επένδυση στα ακίνητα

Παρατάσεις-«ανάσα» για τους Ιδιοκτήτες Ακινήτων. Η λήξη της προθεσμίας από τις 4 -12 για επικαιροποίηση των ενοικιαστηρίων, τις λύσεις των μισθώσεων και την εισαγωγή στο σύστημα παλιών μισθώσεων που δεν υπάρχουν, προ του 2014, μετατίθεται για το τέλος του έτους, για τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, η προθεσμία που έληγε στις 15 Δεκεμβρίου και αφορούσε τις διορθώσεις των δηλώσεων Covid για τα λάθη που έχουν γίνει και αυτή μετατίθεται για τις 31 -1-2021.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση
Κομοτηνή

«Αυτή η μετάθεση των διορθώσεων, από την μία είναι καλή, έχουν το χρόνο οι ιδιοκτήτες να δούνε τα λάθη και να προσέξουν να τις κάνουν σωστά, από την άλλη, όμως, σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση όσο υπάρχει η εκκρεμότητα στο σύστημα, δεν παίρνουμε τα χρήματα.» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση μιλώντας στην ΕΡτ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Παράλληλα, στο ερώτημα: «Πώς ο καινούργιος χρόνος θα βρει τους ιδιοκτήτες κατοικιών; Πώς κλείνει το 2020 ;» η πρόεδρος απαντά: «Η κατάσταση στην πόλη μας είναι δραματική. Τα σπίτια είναι άδεια. Οι καινούργιοι φοιτητές δεν ήρθαν, λόγω της κατάστασης οι ελάχιστοι που ήρθαν έφυγαν και αυτοί και βεβαίως όλοι οι τεταρτοετείς έχουν φύγει κι έχουν αφήσει τα σπίτια άδεια. Πάρα πολλά σπίτια είναι ξενοίκιαστα, δεν έχουμε καμία αναστολή προθεσμιών. Τρέχουν οι προθεσμίες και οι φόροι μας. Και ο φόρος εισοδήματος που είναι σε εξέλιξη μέχρι τον Ιανουάριο και ο ΕΝΦΙΑ που είναι κι αυτός σε εξέλιξη μέχρι τον Φεβρουάριο. Δεν έχουμε καμία ελάφρυνση προς το παρόν.» Για να σημειώσει ότι: «Με τις υποχρεωτικές μειώσεις των ενοικίων οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν πάρει μια ανάσα μόνο των προαιρετικών, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Έχουμε και την μείωση των ενοικίων κατά 40%. Έτσι περιμένουμε και από τις δηλώσεις Covid να ολοκληρωθούν και να πάρουμε ό,τι μας τάξανε, το 50% της μείωσης και όχι του 30% που ήταν μέχρι τώρα. Θα δούμε το ποσό όχι συμψηφιστικά, αλλά απευθείας στα βιβλιάρια. Πότε θα το πάρουμε; Δεν γνωρίζουμε ακόμη.»
Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει ότι το ιδανικό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι: «Να είναι σπίτια και καταστήματα ενοικιασμένα, έστω και με χαμηλά ενοίκια, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει.» ««Φούσκα» που έσκασε η επένδυση στα ακίνητα;» ρωτήσαμε την κα Κυριακούση για να την ακούσουμε να απαντά: «Εντελώς. Από το 2009 -2010 έχουμε συνεχώς πτωτικές τάσεις στα ενοίκια, έχουν υποχωρήσει σε σχέση με το επίπεδο 2008 κατά 3/4 .»
Φώτο: Η κα Χρύσα Κυριακούση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-foyska-poy-eskase-i-ependysi-sta-akinita/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: «Φούσκα» που έσκασε η επένδυση στα ακίνητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">