ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το αντιπλημμυρικό του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το αντιπλημμυρικό του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας

Στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Πελοποννήσου, εντάχθηκε το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά την περιοχή των κοινοτήτων Ζευγολατιού και Νεοχωρίου, δήμου Τρίπολης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ και κρίνεται αναγκαίο, αφού με τις πρώτες ισχυρές βροχές πλημμυρίζουν χωράφια, καλλιέργειες, δρόμοι, και οι είσοδοι των χωριών αυτών.

Η απόφαση περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας, και, ειδικότερα, την κατασκευή του συνόλου των τάφρων, ώστε να οδηγείται κατά το δυνατόν η πλημμυρική απορροή στον βασικό αποδέκτη -που είναι το ρέμα Όφις.

Οι συγκεκριμένες υποδομές θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ροής των υδάτων, στη μείωση του κινδύνου από τις πλημμύρες, και στον έλεγχο των διαβρώσεων καθώς και των αποθεμάτων των φερτών υλικών.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/sto-pep-peloponnisoy-to-antiplimmyriko-toy-zeygolatioy-kai-toy-neochorioy-arkadias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το αντιπλημμυρικό του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">