ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στήριξη ζητούν οι μικρές επιχειρήσεις – Ανησυχούν για λουκέτα


Ουσιαστική ως προς τις προτάσεις που διατυπώθηκαν και θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο, αφού υλοποιηθούν, ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Πιτσάκη, και των προέδρων των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων του Νομού.

Η Πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης ανήκε στο Επιμελητηρίου Κορινθίας με σκοπό να ακούσει και να καταγράψει τις προτάσεις – αιτήματα από τους Προέδρους των Εμπορικών – Επαγγελματικών Συλλόγων του Νομού, ώστε στη συνέχεια αυτές να προωθηθούν στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Νομού Κορινθίας, ενώ τον σύλλογο των Αγ. Θεοδώρων εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Νικόλαος Θεοδοσάκης.

Ο κ. Θεοδοσάκης στην τοποθέτησή του ιεράρχησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και πρότεινε:

1. Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την επιδότηση των μικρών ατομικών επιχειρήσεων, να μικραίνει πολύ το ποσό των εξόδων (που τώρα είναι ως βάση τα 10.000 ευρώ) για να μπορέσουν να ενταχθούν πολλές μικρές επιχειρήσεις που τώρα μένουν εκτός του προγράμματος, γιατί τα δικαιολογητικά των εξόδων τους δεν συμπλήρωναν το ποσό των 10.000 ευρώ.

2. Την διαγραφή των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 λόγω του απαγορευτικού, και το απαγορευτικό συνεχιστεί και τον Ιανουάριο του 2021 ομοίως.

3. Την άμεση καταβολή χρηματικής κρατικής αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αφού δεν μένουν κλειστά από επιλογή τους αλλά κατόπιν Κυβερνητικής εντολής .

4. Την μείωση -50% των τελών κυκλοφορίας για το 2021 όλων των επαγγελματικών οχημάτων που είναι ενταγμένα στο ΑΦΜ της επιχείρησης.

5. Μείωση των ταχυδρομικών τελών για αποστολή δεμάτων παραγγελιών των επιχειρήσεων και βελτίωση της εξυπηρέτησης απ’ τα ΕΛΤΑ, καθώς παρατηρούνται μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις αλληλογραφίας.

6. Την επιδότηση για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ότι στα σχέδια του Επιμελητηρίου είναι, η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που μέσα θα φιλοξενεί όλα τα καταστήματα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε η «φόρμα » αυτή της εφαρμογής για κάθε κατάστημα να είναι πλούσια σε χωρητικότητα φιλοξενίας φωτογραφικού υλικού για παραγγελίες ανάλογα με την κατηγορία του καταστήματος – και να υπάρχει και η διασύνδεση της σελίδας αυτής του Επιμελητηρίου με την ιστοσελίδα του καταστήματος ή την σελίδα του καταστήματος στο κοινωνικό δίκτυο.

Επίσης ζητάει την κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος», την επιδότηση των ενοικίων στο 100%, την αναβολή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης μεταφοράς τιμολογίων κτλ. στην κεντρική βάση δεδομένων αφού τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας , οι χρηματικές οφειλές των επιχειρήσεων να πάρουν παράταση. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το κλείσιμο πολλών καταστημάτων.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στήριξη ζητούν οι μικρές επιχειρήσεις – Ανησυχούν για λουκέτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">