ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Covid-19: 1.000 rapid-stest σε Κάρπαθο και Κάσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Covid-19: 1.000 rapid-stest σε Κάρπαθο και Κάσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Χίλια διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) παρέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με προορισμό τις δομές υγείας της Καρπάθου και της Κάσου.

Η συγκεκριμένη, νέα αποστολή, που έχει γίνει και σε άλλα νησιά μας, όπως το Καστελλόριζο και η Αστυπάλαια, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Περιφέρειας, που ξεκίνησε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19, για την υγειονομική θωράκιση της δημόσιας υγείας. Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν με προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορονοϊού και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία.

«Κανένας νησιώτης, και του πιο μικρού νησιού, δεν είναι μόνος σε αυτό. Η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων είναι για την Περιφέρεια η απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος προσθέτοντας, πως «σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι το κλειδί. Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε ικανό αριθμό rapid tests για δωρεάν έλεγχο των νησιωτών, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι το κλειδί» υπογράμμισε.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/notio_aigaio/covid-19-1-000-rapid-stest-se-karpatho-kai-kaso-apo-tin-perifereia-n-aigaioy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Covid-19: 1.000 rapid-stest σε Κάρπαθο και Κάσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb