ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Erasmus+: Το ΓΕΛ Ιάσμου υλοποιεί τη δράση «Start with Yourself»

Erasmus+: Το ΓΕΛ Ιάσμου υλοποιεί τη δράση «Start with Yourself»

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Ιάσμου θα συμμετέχουν για τη διετία 2020-2022 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 229 με τίτλο «Start with Yourself». Στο έργο συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, από όπου είναι το σχολείο που συντονίζει, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΓΕΛ Ιάσμου κα. Βάγια Σερέτη, «σήμερα πολλά σχολεία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά διδάσκοντάς τους την αξία της κοινωνικής ενσυναίσθησης, της ευγένειας, της αδελφικής αγάπης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, ώστε να μπορούν να νιώσουν τα οφέλη της κοινωνικής ένταξης και να είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό».

Όπως εξηγεί, «Αναλαμβάνουμε στο πρόγραμμα πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα σχολεία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, παρέχοντάς τους όχι μόνο γνώσεις, αλλά και βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να μάθουν την αξία της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού και της κοινωνικής ενσυναίσθησης».

Όσον αφορά στη δημιουργία της διασχολικής ομάδας, αυτή «έγινε στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης, καθώς με αρκετούς από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων εταίρων έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε άλλα προγράμματα του ΓΕΛ Ιάσμου. Έχοντας επισκεφθεί στο σχολείο μας και μένοντας πολύ ικανοποιημένοι από την υψηλή ποιότητα των μαθησιακών δραστηριοτήτων, από τη φιλοξενία μας αλλά και από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, επεδίωξαν την εκ νέου συνεργασία μας, κάτι που μας τιμά ιδιαιτέρως».

Και η κα Σερέτη καταλήγει με την σημείωση: «Η νέα συγκυρία όπως έχει δημιουργηθεί λόγω της λήψης μέτρων κατά της πανδημίας οδηγεί σε επανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/erasmus-to-gel-iasmoy-ylopoiei-ti-drasi-start-with-yourself/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Erasmus+: Το ΓΕΛ Ιάσμου υλοποιεί τη δράση «Start with Yourself» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">