ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Κίμζεε – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Κίμζεε – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)
 Καθημερινά στις 08:30 & 13:30  

«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE»
Έτος παραγωγής: (2011)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Eπεισόδιο 3Κίμζεε [Chiemsee]

Ένα παραδοσιακό πιάτο στη λίμνη Κίμζεε είναι η αβραμίδα με «τάιγκκνοντελ», μία ιδιαίτερη εκδοχή των βαυαρικών «ζέμελκνοντελ». Επίσης στο γαστρονομικό ταξίδι στο νησί θα δούμε κι άλλες σπεσιαλιτέ με ψάρι, όπως καπινστούς κορήγωνους και «χέχτνοκερλν».
Εδώ και 53 χρόνια, ο Τόμας Λεξ βγαίνει στη λίμνη Κίμζεε κάθε πρωί βρέξει χιονίσει για να ρίξει τα δίχτυα του. Αρχικά ψάρευε με τον παππού του, μετά με τον πατέρα του και τώρα είναι μαζί του ο 17χρονος γιος του, Φλόριαν. Η οικογένεια Λεξ είναι μία από τις έξι οικογένειες ψαράδων στο Φράουενινζελ.
Παλιότερα, οι περισσότεροι ψαράδες είχαν έχθρα μεταξύ τους. Σήμερα μπορεί να εξακολουθούν να είναι ανταγωνιστές, αλλά διαχειρίζονται τη λίμνη μαζί, και φροντίζουν να διαθέτουν αρκετά μικρά ψάρια και ορίζουν ακριβώς πόσα δίχτυα μπορεί να ρίξει κάθε ψαράς, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τα αποθέματα.
Αλλά το Φράουενινζελ δεν ζει αποκλειστικά από την αλιεία. Όλο τον χρόνο, έρχονται τουρίστες από τη στεριά στο νησί των 180 κατοίκων, για να επισκεφτούν τη βενεδικτινή γυναικεία μονή, το Φράουενβορτ, αλλά και να γευτούν τις τοπικές σπεσιαλιτέ ψαριού. Το Φράουενινζελ φημίζεται για τους καπνιστούς κορήγωνους. Κάθε ψαράς εδώ έχει τη δική του μυστική συνταγή καπνίσματος. Όλοι οι επισκέπτες του νησιού παίρνουν μαζί 1-2 καπνιστά ψάρια.
Κλασικά πιάτα είναι και τα χέχτνοκερλν ή η αβραμίδα με «τάιγκνοντελ». Και ο Τόμας Λεξ απολαμβάνει τα βαυαρικά «ντάμφνουντλν» της μητέρας του.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-kimzee-ntokimanter/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Κίμζεε – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">