ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ε.Π. ΑΜΘ ΚΚΕ: Προβλήματα από τις πλημμύρες λόγω της έλλειψης των απαραίτητων έργων και υποδομών

Ε.Π. ΑΜΘ ΚΚΕ: Προβλήματα από τις πλημμύρες λόγω της έλλειψης των απαραίτητων έργων και υποδομών

“Για άλλη μια φορά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το αποτέλεσμα μιας έντονης βροχόπτωσης είναι να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές, να καταστρέφονται υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και μαντριά, να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν άνθρωποι.” αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠ ΑΜΘ ΚΚΕ για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην ΑΜΘ λόγω της έλλειψης των απαραίτητων έργων και υποδομών όπως σημειώνει.

Ειδική αναφορά γίνεται στο Νομό της Ροδόπης όπου επίσης υπήρξαν σημαντικά προβλήματα. “Καθίζηση έγινε και στον δρόμο Bέλκιο – Σάπες στη Ροδόπη.” σημειώνεται στην ανακοίνωση όπως και ότι πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια σε χωριά των δήμων Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών του νομού Ροδόπης “που πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή νεροποντή.”

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: “Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και σχεδιασμού δεν αφήνει περιθώριο να ακουστούν πάλι δικαιολογίες περί πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών. Η πολιτική που υλοποιούν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και την στηρίζουν οι εκάστοτε πλειοψηφίες στην περιφέρεια και τους Δήμους χρηματοδοτεί μόνο ό,τι παράγει κέρδος για τους λίγους και διογκώνει τα προβλήματα των πολλών.”
Και η ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ καταλήγει: “Καλούμε το λαό της περιοχής να αγωνιστεί για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, για τις αποζημιώσεις στο 100% όσων επλήγησαν. Σε αυτό τον αγώνα οι κομμουνιστές είμαστε στην πρώτη γραμμή, ταυτόχρονα δυναμώνουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους το έχουν ανάγκη.”

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/e-p-amth-kke-provlimata-apo-tis-plimmyres-logo-tis-elleipsis-ton-aparaititon-ergon-kai-ypodomon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ε.Π. ΑΜΘ ΚΚΕ: Προβλήματα από τις πλημμύρες λόγω της έλλειψης των απαραίτητων έργων και υποδομών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">