ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κλειστά τα σχολεία στη Χίο λόγω χιονιά και παγετού – Προβλήματα σε Πελιναίο, Αμανή

Κλειστά τα σχολεία στη Χίο λόγω χιονιά και παγετού – Προβλήματα σε Πελιναίο, Αμανή

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία του νησιού της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Χίου.
Εν τω μεταξύ μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής προσπάθειες γίνονταν από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να κρατήσουν με τη χρήση γκρέητερ και τη ρίψη αλατιού ανοικτό το οδικό δίκτυο στα χωριά του Πελιναίου (τα προβλήματα ξεκινούσαν πριν

από τις Αμάδες και μέχρι τα Φυτά) αλλά και τον οδικό άξονα Χίου- Βολισσού (μετά το 18ο χιλιόμετρο), ώστε να μπορέσει να έχει πρόσβαση και το χωριό Πιτυός και Χίου- Αυγωνύμων- Αναβάτου.
Εν τω μεταξύ κατά τις βραδινές ώρες και το πρωί της Δευτέρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο λόγω και του παγετού.

Επίσης προβλήματα υπήρξαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και με την ηλεκτροδότηση της Βόρειας Χίου όπως και των Οινουσσών, αφού εξαιτίας της πτώσεις δέντρων και κλαδιών σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο.


Διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν (όπως και τις τελευταίες ημέρες) και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου από θερμαντικές συσκευές στην προσπάθεια των προσφύγων- μεταναστών να αντιμετωπίσουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στον καταυλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα υπάρχουν και με την συνεχή παροχή νερού.

Σύσκεψη Συντονιστικού οργάνου Δήμου Χίου
Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επίσης συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, υπό του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί από το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να πραγματοποιήσουν μεταφορές πολιτών από τις αποκλεισμένες περιοχές για προγραμματισμένες θεραπείες στο Νοσοκομείο Χίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα στην περίπτωση ασθενούς που χρήζει οξυγονοθεραπείας στο χωριό Βίκι, ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να του παρασχεθεί και εφεδρική μονάδα Συμπυκνωτή Οξυγόνου.


Επίσης αποφασίστηκε να συνδράμουν ιδιώτες εργολάβοι στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, όπως και να γίνει επιπλέον προμήθεια αλατιού αφού όπως φαίνεται τα αποθέματα δεν επαρκούν σε περίπτωση που συνεχιστεί η κακοκαιρία.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/kleista-ta-scholeia-sti-chio-logo-chionia-kai-pagetoy-provlimata-se-pelinaio-amani/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κλειστά τα σχολεία στη Χίο λόγω χιονιά και παγετού – Προβλήματα σε Πελιναίο, Αμανή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">