ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

3 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 4 στην Ξάνθη
3 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 4 στην Ξάνθη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συνολικά σημειώθηκαν 22 νέα κρούσματα του κορονοϊου στην αν.Μ.Θ. Στη Ροδόπη καταγράφονται 2,68 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και στην Ξάνθη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 3,6. Επίσης, 3,86 είναι στην Ξάνθη ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών και στη Ροδόπη 3,29.

Δωρεάν rapid test
ΔΩΡΕΑΝ, rapid test πραγματοποιούνται σήμερα στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα προσερχόμενοι έως τις δύο το μεσημέρι από τις δέκα το πρωϊ στο χώρο που έχει οριστεί.

 

Απώλεια για το Νοσοκομείο Ξάνθης
Την απώλεια του Διευθυντή του τμήματος ΩΡΛ του Νοσοκομείου Ξάνθης Γιώργου Κουγιουμτζίδη, ανακοίνωσε η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: « Με μεγάλη λύπη η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεκτού συνάδελφου και φίλου Γιώργου Κουγιουμτζίδη ,Διευθυντή ΩΡΛ. Μειλίχιος ,υπομονετικός, ταγμένος στην εξυπηρέτηση του πάσχοντα συνανθρώπου συχνά μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ,παρέμεινε ένας στρατιώτης της Υγείας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.»

Παρέμβαση του Α.Σπανού για τα ΒΑΕ
Την ανάγκη ένταξης των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαναφέρει το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής κος Αλέκος Σπανός σε παρέμβασή του στο Σύλλογο υποστηρίζοντας ότι « δεν αποτελούν «προτεραιότητες» για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.» με αφορμή τοποθέτηση στη Βουλή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνου Τσακλόγλου . Επίσης, στην ίδια παρέμβαση τονίζει την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων με Ειδικές Προκηρύξεις και Μοριοδότηση , για αναβάθμιση των εργασιακών συνθηκών των αμοιβών και των δικαιωμάτων των υγειονομικών καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: « Η απάντηση πρέπει να είναι μαζικές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών την επόμενη περίοδο.»

Έλεγχοι των μέτρων
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου Βεβαιώθηκαν συνολικά (59) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Επίσης, (19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ και των 150 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/o-koronoios-se-rodopi-kai-xanthi-9/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb