ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ερώτηση Λαμπρούλη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Ερώτηση Λαμπρούλη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Το θέμα της αποκατάστασης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά και τη μετατροπή του σε νοσοκομείο Covid στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, με ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στα πλαίσια αντιμετώπισης του δευτέρου κύματος της πανδημίας το ΓΝΛ μετατράπηκε εξολοκλήρου σε νοσοκομείο της, μιας νόσου, αφού έπαψε κάθε άλλη λειτουργία του (χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, διερεύνηση άλλων ασθενειών, παρακολούθηση χρόνιων ασθενών κλπ) στερώντας και αποκλείοντας εκατοντάδες ασθενείς από τη δυνατότητα υπηρεσιών υγείας.
Μετά από τις συνεχόμενες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΓΝΛ, που είχαν και στη στήριξη φορέων και σωματείων της πόλης υπήρξε δημόσια δέσμευση από τις διοικήσεις του ΓΝΛ, της 5ης ΥΠΕ και της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Δεσμεύσεις όμως που πολύ σύντομα αποδείχτηκαν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραπλανητικές και ψευδείς, αφού πρόσφατα με απόφαση των διοικούντων διατηρούνται άνω των 50 κλινών του ΓΝΛ κενές με πρόβλεψη για ανάπτυξη 165 περίπου κλινών, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών covid-ΜΕΘ….
Με βάση τα ανωτέρω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε:
• Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του ΓΝΛ.
• Να γίνουν οι αναγκαίες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τόσο στο ΓΝΛ όσο και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της πόλης και του νομού, καθώς και να προετοιμαστούν οι υποδομές για την θωράκιση των εμβολιαστικών κέντρων».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/erotisi-lamproyli-gia-tin-apokatastasi-tis-leitoyrgias-toy-genikoy-nosokomeioy-larisas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ερώτηση Λαμπρούλη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb