ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παν. Κοσμίδης: Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο

Παν. Κοσμίδης: Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο

Κούρσα για έναν είναι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών.

Η διοίκηση Χατζηπαντελή διεκδικεί την επανεκλογή της για μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία και ο ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Παναγιώτης Κοσμίδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

Πιστεύω ότι κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα υποσχεθήκαμε. Υλοποιήσαμε αυτό που είχαμε θέσει ως προτεραιότητα με την παρουσία νοσηλευτών στα γήπεδα και την παροχή από εμάς ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Ήταν αδιανόητο να μην υπάρχουν στα γήπεδα άνθρωποι με τις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και να κινδυνεύουν ζωές νέων παιδιών. Αναζητήσαμε και βρήκαμε χορηγούς για τα πρωταθλήματα μας και το κύπελλο. Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Η Μικτή μας ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά και μια 3η θέση στην Ελλάδα. Καταφέραμε με την γραμματειακή υποστήριξη που έχουμε να βοηθήσουμε τους παράγοντες να εγγράψουν τα σωματεία τους στο μητρώο της Γ.Γ.Α. και τα γραφεία μας είναι ανοιχτά να συμβάλλουμε κι εμείς έτσι ώστε και τα υπόλοιπα σωματεία να ενταχθούν σε αυτό. Διοργανώσαμε το παιδικό πρωτάθλημα το οποίο πήγε καλά.

Για το ότι δεν κατάφεραν να αυξήσουν τα σωματεία όπως είχαν προεκλογικά υποσχεθεί:

Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν επετεύχθη γιατί όλοι βιώσαμε την οικονομική κρίση. Τα πάντα ξεκινάνε από τις τσέπες των παραγόντων και του κόσμου που βοηθάει την ομάδα. Όταν ήμουν παράγοντας του Ολυμπιακού Ροδόπολης όταν βγαίναμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, ο κόσμος πάντα έδινε κάτι από το υστέρημα του. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα έσφιξαν και αδυνατούσε να βοηθήσει. Εκεί λοιπόν εστιάζεται το πρόβλημα και δεν μπορέσαμε να αυξήσουμε τις ομάδες. Αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του Νομού Σερρών. Υπάρχουν Ενώσεις που έμειναν με 12 ομάδες.

-Για τα πρωταθλήματα:

Νομίζω ότι είχαμε πολύ καλά και «καθαρά» πρωταθλήματα. Δυστυχώς, το περσινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας κι αυτό ήταν μια κακή παρένθεση. Κάναμε αναδιάρθρωση ανακοινώνοντας ότι δεν θα υποβιβαστεί καμιά ομάδα. Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος  ότι δεν θα ολοκληρωθεί ούτε το φετινό. Είναι δύσκολο. Τα τεστ, οι φοιτητές στις ομάδες τις πόλης, είναι πολλά τα ερωτήματα. Επίσης, προσωπικά ανησυχώ για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Μακάρι να διαψευστώ.

-Γιατί να τους ψηφίσουν οι παράγοντες:  

Κάναμε πράγματα που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν τα είχαν κάνει. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσαμε τα πλεονεκτήματα του Νομού και του Σερραϊκού ποδοσφαίρου και θα το συνεχίσουμε αυτό. Στο μυαλό μας είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι το καταφέραμε.

-Για το αν θα υπάρχει αντίπαλος:

Εύχομαι να υπάρχει αντίπαλος για να έχουν νόημα και οι εκλογές. Από την ενημέρωση που έχω είναι ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος.

-Για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές:

Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το προηγούμενο πλαίσιο και θα ψηφίσουν όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα αν έχουν μπει ή όχι στο μητρώο. Υπάρχουν Ενώσεις που έχουν προγραμματίσει εκλογές και έχουν ενταχθεί στο μητρώο μόνο τέσσερις ομάδες. Δηλαδή μόνο αυτές θα ψηφίσουν; Ίσως από τις μεθεπόμενες να ισχύσει το σύστημα με τον Νόμο Αυγενάκη εκτός αν αποφασισθεί κάτι άλλο την Δευτέρα. Βέβαια, το βλέπω δύσκολο να γίνουν οι εκλογές στις 3 Μαρτίου, εμείς όμως έπρεπε να την προκηρύξουμε.

-Για τα μηνύματα που παίρνει από τους παράγοντες:

Είναι θετικά για την επανεκλογή μας. Με όσους παράγοντες έχω μιλήσει η αλήθεια είναι ότι εισπράττω μόνο θετικά. Οπότε, έχω λόγο να πιστεύω ότι θα είμαστε και η επόμενη διοίκηση της Ένωσης και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για αυτούς τους ανθρώπους. Άλλωστε εμείς ήμασταν μια διοίκηση που βλέπαμε όλα τα σωματεία το ίδιο και θέλαμε το κοινό καλό.

Για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ.

Θα είναι κατά 60% ανανεωμένο το Διοικητικό σχήμα.

-Για την οικονομική διευκόλυνση των ομάδων:

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουμε συμμαζέψει σε ικανοποιητικό βαθμό τα οικονομικά της Ένωσης.  Έχουμε ένα καλό ταμείο που μπορεί να στηρίξει αυτό που προτείνει ο κ. Χατζηπαντελής κι επειδή οι ομάδες έχουν καταβάλει φέτος τη συμμετοχή τους, στο νέο πρωτάθλημα κατά 99%  δεν θα ζητήσουμε οικονομική συμμετοχή. Εμείς κάναμε αυστηρή οικονομία και λόγω της πανδημίας δεν καταφέραμε να κάνουμε και κάποια άλλα πράγματα όπως την ανακαίνιση των γραφείων, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Για το μεγάλο του όνειρο για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο:

Θέλω να βλέπω παιδιά που ξεκίνησαν από Σερραϊκές ομάδες να διαπρέπουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πόσο μας χαροποίησε όλους η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ. Ο Τσιμίκας πρέπει να είναι ο φάρος των παιδιών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο Νομό. Είμαι αισιόδοξος γιατί ζούμε σε ένα ποδοσφαιρικό Νομό. Είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον το Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

 

 

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/pan-kosmidis-echoyme-na-kanoyme-akoma-polla-gia-to-serraiko-podosfairo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παν. Κοσμίδης: Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">