ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να επανεξεταστούν οι όροι χρηματοδότησης e-shop ζητάει το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Να επανεξεταστούν οι όροι χρηματοδότησης e-shop ζητάει το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την  προδημοσίευση του προγράμματος χρηματοδότησης e-shop απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στους βουλευτές της Μαγνησίας, αναφέρεται ότι “η αναντιστοιχία των εξαγγελιών σε συνδυασμό με την προχειρότητα σχεδιασμού των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα δυσπιστίας και απογοήτευσης στην επιχειρηματική κοινότητα που βλέπει  καθημερινά την ψαλίδα με τα πολυκαταστήματα να μεγαλώνει χωρίς να λαμβάνουν καμία ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία”.

Ο κ. Μπασδάνης, καλεί τον Υπουργό να επανεξετάσει τους όρους της προδημοσίευσης και να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός δικαιότερου και ουσιαστικότερου προγράμματος που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων στο σύνολο των επιχειρηματιών λιανικής πώλησης.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «…οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό σας, κ. Νίκο Παπαθανάση, για την ενεργοποίηση εντός του Δεκέμβρη ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που θα τους έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση 100% και έως του ποσού των 5.000 €. Την εξαγγελία του νέου προγράμματος πολλοί από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την είδαν σαν μία τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο αναγνωρίζουν ότι αποτελεί πλέον το βασικό εργαλείο για την λειτουργία τους ενόψει της συνέχισης του lockdown και της λειτουργίας τους με τη μέθοδο του click away.

 

Δυστυχώς, όμως για ακόμη μία φορά, οι επιχειρηματίες πέφτουν θύματα ελλιπούς ενημέρωσης, καθώς κατά την προδημοσίευση του Προγράμματος, ως επιλέξιμες επιχειρήσεις, ορίζονται αυτές που είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος από τον Μάρτιο του 2020 έως και την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος ή οποία αναμένεται να έχει ως μέγιστη καταλυτική ημερομηνία το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου του 2021. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ισχύσουν οι όροι της προδημοσίευσης, εκτός από όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει, αποπληρώσει και λογιστικοποιήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα τους, εάν θέλουν να τύχουν αποδέκτες της επιδότησής θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εντός 30 ημερών, ενός διαστήματος που θεωρείται ανέφικτο για την κατασκευή και παραμετροποίηση ενός καινοτόμου και εύχρηστου e-shop προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης».

www.ert.grsource https://volos.ert.gr/blog/2021/01/15/na-epanexetastoyn-oi-oroi-chrimatodotisis-e-shop-zitaei-to-epimelitirio-magnisias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να επανεξεταστούν οι όροι χρηματοδότησης e-shop ζητάει το Επιμελητήριο Μαγνησίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb