ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε σκληρό lockdown η Λέσβος – Σε ποιες περιοχές της επικράτειας επιμένει η έξαρση

Σε σκληρό lockdown η Λέσβος – Σε ποιες περιοχές της επικράτειας επιμένει η έξαρση

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα και στη Λέσβο λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, καθώς στο νησί μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα.

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 στις 06:00 προβλέπεται:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Στον κατάλογο των περιοχών σε καθεστώς ολικής καραντίνας χθες είχε προστεθεί η Βοιωτία στο σύνολό της.

Έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, οι συνθήκες αυστηρού περιορισμού παραμένουν σε ισχύ και για περιοχές της δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα για τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, για τους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου στην Κοζάνη, για τις οι κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών στη Ροδόπης, καθώς και για το νησί της Καλύμνου.

Έως και τις 15/1 σε καραντίνα παραμένει και η κοινότητα Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ :
866 νέα κρούσματα στην επικράτεια, 27 θάνατοι, ενώ 337 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δείτε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας

Η Αττική παραμένει επίκεντρο της ανησυχίας για τους ειδικούς, καθώς καταγράφηκαν 364 ενεργά κρούσματα: τα 106 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 38 στην Ανατολική Αττική, 52 στον Βόρειο Τομέα, 49 στη Δυτική Αττική, 36 στον Δυτικό Τομέα, 34 στον Νότιο Τομέα, 49 στον Πειραιά και 1 στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Την Τρίτη αριθμός των κρουσμάτων ήταν στα 180, ωστόσο η διενέργεια πολύ περισσότερων τεστ (41.000 έναντι 16.000) αποκάλυψε τις νέες μολύνσεις.

Άλλα 99 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 14 περιφέρειες εντόπισαν επίσης διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με τις περιοχές της Λάρισας και της Λακωνίας να δείχνουν αυξητική τάση.

Σε περισσότερες από 40 περιφερειακές ενότητες υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά περιστατικά κορονοϊού.

Οι λοιμωξιολόγοι θα θέσουν τα δεδομένα επί τάπητος στη νέα τους σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα αποτιμηθεί η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα τεθεί το ζήτημα του ανοίγματος της δευτεροβάθμιας, όπως και της λειτουργίας υπό όρους τμήματος της αγοράς.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι διαδικασίες των εμβολιασμών των υγειονομικών, ενώ άνοιξε και η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, από τις 20 Ιανουαρίου, με τους πολίτες άνω των 85 ετών να κάνουν την αρχή. Περί τους 60.000 έχουν ήδη κλείσει ραντεβού μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 56.232 άνθρωποι.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία 4 μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν 20.000 πολίτες ημερησίως και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. πολίτες.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/se-skliro-lockdown-i-lesvos-stin-attiki-to-13-toy-epidimiologikoy-varoys-poy-epimenei-i-exarsi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε σκληρό lockdown η Λέσβος – Σε ποιες περιοχές της επικράτειας επιμένει η έξαρση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">