ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Επιμελητήριο προτείνει ΤΕΟΚΑΡ ή Α΄ΒΙΠΕ για το εργοστάσιο της NEXT e.Go

Το Επιμελητήριο προτείνει ΤΕΟΚΑΡ ή Α΄ΒΙΠΕ για το εργοστάσιο της NEXT e.Go

Την έκταση της εταιρείας ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ καθώς και τις υποδομές της Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου υπέδειξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας χθες, καταληκτική ημερομηνία του χρονοδιαγράμματος ενεργειών σε σχέση με την ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, μετά και το πρόσφατο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της γερμανικής εταιρείας Next e.GO για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε απάντηση σχετικής επιστολής του Διευθυντή Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων κ. Ηλία Ηλιάδη, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου υπέδειξε με τα ανάλογα στοιχεία τον χώρο-έκταση της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας που επιθυμεί για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264  στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια, κατασκευάζοντας περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα και δίνοντας πνοή στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής, ενισχύοντας την οικονομική εξωστρέφεια του Νομού.

Ταυτόχρονα, στα πλεονεκτήματα της πρότασης συμπεριλαμβάνονται η ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής, η δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και η ύπαρξη του εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού της Μαγνησίας.

 

www.ert.gr



source https://volos.ert.gr/blog/2021/01/22/to-epimelitirio-proteinei-teokar-i-a%CE%84vipe-gia-to-ergostasio-tis-next-e-go/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Επιμελητήριο προτείνει ΤΕΟΚΑΡ ή Α΄ΒΙΠΕ για το εργοστάσιο της NEXT e.Go Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">