ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεσσηνία: Επτά νέα κρούσματα το Σάββατο – Συνεχίζονται τα rapid tests στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μεσσηνία: Επτά νέα κρούσματα το Σάββατο – Συνεχίζονται τα rapid tests στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

1.740 άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία, βάσει των επίσημων στοιχείων της Έθνικής Επιτροπής.

Οι εμβολιασμοί για τους ηλικιωμένους άνω των 85 συνεχίζεται στα 5 εμβολιαστικά τμήματα του νομού, στο νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα άνοιξε και η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού που θα αφορούν στον εμβολιασμό των ατόμων από 80 έως 84 ετών.

Στο μεταξύ, δύο νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες (Κυριακή) για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην ανησυχητική αύξηση των 7 κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν στο νομό μας το Σάββατο και τα 3 κρούσματα της Παρασκευής.

Σχετικά καλή είναι η κατάσταση με την εικόνα των νέων κρουσμάτων στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αργολίδα να βγαίνει από το καθεστώς των αυστηρότερων μέτρων επιτήρησης αλλά στη Λακωνία να συνεχίζεται μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το αυστηρότερο λοκντάουν  που ισχύει εκεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Συνεχίζονται την ίδια στιγμή από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, τα tests ανίχνευσης κορονοϊού στο Μέγαρο Χορού της πόλης. Η όλη διαδικασία εξελίσσεται από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί ως νωρίς το μεσημέρι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες της πόλης που ζητούν άμεσα να επιτραπούν οι εν λόγω δραστηριότητες κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου» όσον αφορά στις απαγορεύσεις των ασχολιών τους λόγω της πανδημίας.

Στη συγκέντρωση δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα συνωστισμού ή μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας ενώ η παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος ήταν διακριτική.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kalamata/messinia-epta-nea-kroysmata-to-savvato-synechizontai-ta-rapid-tests-sto-megaro-choroy-kalamatas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεσσηνία: Επτά νέα κρούσματα το Σάββατο – Συνεχίζονται τα rapid tests στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">