ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ: Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)


Κάθε Πέμπτη
, στις 23:00  
 
«A CENTURY ON FILM»
Έτος παραγωγής: (2016)
 
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Μ.Βρετανίας 2016 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.

Αυτή η σειρά ορόσημο ανατρέχει στην ιστορία του ταραχώδους 20ου αιώνα. Με πρόσβαση σε σπάνια αρχεία, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες του Βιετνάμ, τη ναζιστική προπαγάνδα έως την άνοδο των παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων, μαρτυρεί έναν πραγματικά καθοριστικό αιώνα στην ανθρώπινη ιστορία που αποτυπώνεται στο φιλμ, όπως συνέβη, από τους ανθρώπους που την έζησαν

Eπεισόδιο 2Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής [The New Rule of America’s Powerful Families]

Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντικατέστησαν τα ευρωπαϊκά έθνη ως υπερδύναμη. Η κινητήριος δύναμη της χώρας ήταν κοινοπραξίες στις οποίες ηγούνταν οικογένειες. Οι κληρονόμοι επεκτάθηκαν σε πολλές νέες βιομηχανίες, μετατρέποντας τη νέα χώρα σε αυτοκρατορία του καπιταλισμού.

Θα δούμε την εξέλιξη του σύγχρονου καπιταλισμού μέσα από προσωπικές ερασιτεχνικές ταινίες των οικογενειών Τζέι Π. Μόργκαν (Βασιλιά των Τραπεζών), του Τζέι Ντι Ροκφέλερ (Βαρόνου του Πετρελαίου) και του μεγιστάνα των αυτοκινήτων Χένρι Φορντ.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ: Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb