ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Θεσσαλία – (trailer)

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Θεσσαλία – (trailer)
 Κάθε Τετάρτη, στις 18:00  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, δοκιμάζουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και συνομιλούμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ –παρουσίαση/αρχισυνταξία      ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ –σκηνοθεσία/μοντάζ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΑΡΟΥ –σενάριο
ΗΛΙΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ –παραγωγοί
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Δ/ση παραγωγής
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΠΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ – Διευθ.φωτογραφίας
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ – ηχολήπτης
ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΛΙΟΥ –μακιγιέζ

Παρουσίαση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Eπεισόδιο 8Θεσσαλία (Τύρναβος –Βούναινα – Τέμπη)

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύουν στη Θεσσαλία. Πρώτη στάση ο Τύρναβος για να γνωρίσουμε το μοναδικό ερυθρό μοσχάτο Αμβούργου ή Τυρνάβου όπως ονομάζεται στην περιοχή. Ο Δημήτρης Μίγας μας υποδέχεται στο Κτήμα Μίγας και μας μιλά για την αγαπημένη του ποικιλία, την οποία οινοποιεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά και την οικογενειακή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια. Δοκιμάζουμε το μαύρο μοσχάτο Τυρνάβου στην λευκή και ροζέ εκδοχή του. Στην παρέα προστίθεται και ο οινολόγος του κτήματος, ο Αποστόλης Μόκας και η γευσιγνωσία συνεχίζεται με δύο ημιαφρώδη και ένα λιαστό πάντα από μοσχάτο Τυρνάβου. Επόμενη στάση τα Βούναινα και το Κτήμα Καριπίδη. Ο Κυριάκος Καριπίδης μας υποδέχεται και μας μιλά για τους αμπελώνες τους που φιλοξενούν κατά κύριο λόγο ξένες ποικιλίες με έμφαση στις ιταλικές nebbiolo, sangiovese και primitive. Στο κελάρι του οινοποιείου δοκιμάζουμε τα κρασιά του κτήματος και συζητάμε για οινοποιήσεις, παλαιώσεις και την φιλοσοφία τους. Τελευταία στάση το κτήμα Ντούγκου, στους πρόποδες του Ολύμπου, στην περιοχή της Ραψάνης. Τα δύο αδέρφια, ο γεωπόνος Θάνος Ντούγκος και η οινολόγος Λουΐζα Ντούγκου μας υποδέχονται και μας ξεναγούν στο κτήμα τους και μας μιλούν για την οικογενειακή ιστορία και τους αμπελώνες τους που φιλοξενούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Δοκιμάζουμε τα κρασιά τους και συζητάμε, μεταξύ άλλων, για το περίφημο πολυδυναμικό ξινόμαυρο που στη ζώνη ΠΟΠ Ραψάνη παντρεύεται με το Σταυρωτό και το Κρασάτο.

 
 
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-oinos-o-agaphtos-thessalia-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Θεσσαλία – (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb