ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)
 Τετάρτη 10/02/2021, στις 22:00 
«BREAKPOINT YEAR»
Έτος παραγωγής: (2019)
Ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια

Τους δύο τελευταίους αιώνες, η πρόοδος υπήρξε ο λόγος ύπαρξής μας, η πρόοδος μάς προσέφερε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Η πρόοδος, ωστόσο, μας έδωσε και την ναπάλμ, τα φυτοφάρμακα, τα πυρηνικά απόβλητα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και η πρόοδος άλλαξε σημαντικά τον πλανήτη μακροπρόθεσμα. Φαίνεται στην ατμόσφαιρα, στους πάγους και στο υπέδαφος.
Τα τελευταία 40 χρόνια, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ενέτεινε την έρευνα και τις προειδοποιήσεις της. Θεωρούν ότι η εποχή μας είναι μια νέα γεωλογική περίοδος. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν ζούμε απλώς μια περιβαλλοντική κρίση, αλλά μια γεωλογική επανάσταση που προκλήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτή η νέα εποχή ονομάστηκε Ανθρωπόκαινος: η Εποχή του Ανθρώπου.
Ποια είναι τα ιστορικά γεγονότα, οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και οι πολιτικές και βιομηχανικές επιλογές στη ρίζα αυτής της τεράστιας αλλαγής; Συνδυάζοντας αρχειακό υλικό και προπαγανδιστικές εικόνες με ένα πρωτότυπο σάουντρακ, το BREAKPOINT εξετάζει 200 χρόνια ανάπτυξης για να δώσει μια εναλλακτική οπτική για την ιστορία της προόδου μας.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-antrhopokainos-mia-nea-epoxh-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">