ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)
 Τετάρτη 10/02/2021, στις 22:00 
«BREAKPOINT YEAR»
Έτος παραγωγής: (2019)
Ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια

Τους δύο τελευταίους αιώνες, η πρόοδος υπήρξε ο λόγος ύπαρξής μας, η πρόοδος μάς προσέφερε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Η πρόοδος, ωστόσο, μας έδωσε και την ναπάλμ, τα φυτοφάρμακα, τα πυρηνικά απόβλητα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και η πρόοδος άλλαξε σημαντικά τον πλανήτη μακροπρόθεσμα. Φαίνεται στην ατμόσφαιρα, στους πάγους και στο υπέδαφος.
Τα τελευταία 40 χρόνια, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ενέτεινε την έρευνα και τις προειδοποιήσεις της. Θεωρούν ότι η εποχή μας είναι μια νέα γεωλογική περίοδος. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν ζούμε απλώς μια περιβαλλοντική κρίση, αλλά μια γεωλογική επανάσταση που προκλήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτή η νέα εποχή ονομάστηκε Ανθρωπόκαινος: η Εποχή του Ανθρώπου.
Ποια είναι τα ιστορικά γεγονότα, οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και οι πολιτικές και βιομηχανικές επιλογές στη ρίζα αυτής της τεράστιας αλλαγής; Συνδυάζοντας αρχειακό υλικό και προπαγανδιστικές εικόνες με ένα πρωτότυπο σάουντρακ, το BREAKPOINT εξετάζει 200 χρόνια ανάπτυξης για να δώσει μια εναλλακτική οπτική για την ιστορία της προόδου μας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-antrhopokainos-mia-nea-epoxh-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Ανθρωπόκαινος: Μια νέα εποχή – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb