ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Φινέστρε- Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Φινέστρε- Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)
 Καθημερινά στις 08:30 & 13:30  
«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE»
Έτος παραγωγής: (2011)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Eπεισόδιο 20Φινέστρε [Finistere]

Πίσω από το Plouarzel υπάρχει μόνο η θάλασσα. Εδώ φαίνεται να είναι το τέλος του κόσμου. Πέρα από τα βραχώδη νησιά στην ακτή, υπάρχει μόνο το γαλαζοπράσινο νερό του ωκεανού.
Είναι πολύ μακριά για το Παρίσι. Οι κάτοικοι της περιοχής διατήρησαν κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν από καιρό εξαφανιστεί αλλού στη χώρα.
Ολόκληρη η περιοχή ζούσε από το ψάρεμα. Όμως, οι μεγάλοι αλιευτικοί στόλοι στην ανοιχτή θάλασσα έχουν από καιρό αλλάξει τα πράγματα. Αλλά υπάρχουν ακόμα οι ανεξάρτητοι ψαράδες. Αψηφούν αυτόν τον συντριπτικό ανταγωνισμό και αναζητούν πολύ συγκεκριμένα ψάρια και θαλασσινά που δεν ενδιαφέρουν τη βιομηχανική αλιεία. Η οικογένεια της Έρελ είναι μία από αυτές.
Επομένως, υπάρχουν ψάρια στο τραπέζι της που σπάνια βρίσκονται αλλού. Αλλά αν το επιτρέπει ο χρόνος, κερνάει τον εαυτό της μια κρέπα, το παγκοσμίως διάσημο κλασικό της περιοχής. Και όταν οι φίλοι έρχονται σπίτι το βράδυ, η νεαρή ψαράς τους προσκαλεί σε μια γνωστή σπεσιαλιτέ της περιοχής: έχει ένα πολύ ιδιαίτερο pot-au-feu.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-finestre-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Φινέστρε- Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">