ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπουργός Περιβάλλοντος: Δεν προκύπτουν υπερβάσεις σε διοξίνες και φουράνια από την ανάλυση ρύπων της ΑΓΕΤ

Υπουργός Περιβάλλοντος: Δεν προκύπτουν υπερβάσεις σε διοξίνες και φουράνια από την ανάλυση ρύπων της ΑΓΕΤ

“Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της περιεκτικότητας των ατμοσφαιρικών ρύπων της ΑΓΕΤ Ηρακλής σε διοξίνες και σε φουράνια, όπως προκύπτει από τα δείγματα που λαμβάνονται από το εργοστάσιο και αναλύονται από  διαπιστευμένο  εργαστήριο φασματομετρίας μάζας και ανάλυσης διοξινών του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, δεν προκύπτουν σχετικές υπερβάσεις” επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη βουλή.

Ο  υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κατερίνας Παπανάτσιου και Σ. Φάμελλου, που είχαν κατατεθεί τους προηγούμενους μήνες, αναφορικά με τα αποτελέσματα  των περιβαλλοντικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου από το 2016 έως σήμερα, καθώς και των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων που τρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ταυτοποίηση της πηγής της δυσοσμίας στην περιοχή.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι  «η ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει ανταποκριθεί πλημμελώς μέχρι στιγμής» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος, ενώ δεν έχει προβεί στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο, σύμφωνα με τους όρους της Εθελοντικής Συμφωνίας.

Ο υπουργός επιπλέον στην απάντηση του, ανέφερε ότι  από τα στοιχεία των ετήσιων εκθέσεων μετρήσεων ατμοσφαιρικών εκπομπών, τα οποία, σύμφωνα με την εγκεκριμένη ΑΕΠ υποβάλλονται στο ΥΠΕΝ και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το χρονικό διάστημα από 2013 έως 2019 που η εταιρεία κάνει καύση εναλλακτικών καυσίμων, δεν προκύπτουν υπερβάσεις των αντίστοιχων οριακών τιμών. Στα πρακτικά της βουλής κατατέθηκε από το υπουργείο και ένα CD, με τα αποτελέσματα των έως τώρα περιβαλλοντικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

www.ert.gr



source https://volos.ert.gr/blog/2021/02/03/ypoyrgos-perivallontos-den-prokyptoyn-ypervaseis-se-dioxines-kai-foyrania-apo-tin-analysi-rypon-tis-aget/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπουργός Περιβάλλοντος: Δεν προκύπτουν υπερβάσεις σε διοξίνες και φουράνια από την ανάλυση ρύπων της ΑΓΕΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">