ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε βραχυκύκλωμα η έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Σε βραχυκύκλωμα η έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, όπου αργά χθες βράδυ, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, από πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, στην Αττική, επανήλθε το ρεύμα, στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, στη Δυτική Αττική στις περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.
Επίσης, στην Πελοπόννησο στις περιοχές, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα, καθώς και σε Αίγινα, Πόρο και Αγκίστρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες. Πάντως στο σημείο παραμένουν δυνάμεις, ενώ δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο (2) ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στο σημείο της έκρηξη μετέβησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Σχετική είδηση: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο – Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/se-vrachykykloma-i-ekrixi-se-ypostathmo-toy-admie-ston-aspropyrgo-apokatastathike-i-ilektrodotisi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε βραχυκύκλωμα η έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">