ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Νέα προβλήματα και παλιές ζημιές από τις πλημμύρες

Ροδόπη: Νέα προβλήματα και παλιές ζημιές από τις πλημμύρες

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης βροχόπτωσης και πλημμυρικών φαινομένων:
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης βροχόπτωσης και πλημμυρικών φαινομένων: στην Επαρχιακή Οδό Ανθοχωρίου – Βάκου , στην Επαρχιακή Οδό Καρυδιάς – Κάλχα. Και σε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης. (Δηλαδή: Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, Μεσοχωρίου, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών, Ηφαίστου, Μωσαϊκού, Ιασίου, Λοφαρίου – Διώνης). Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΕ Ξάνθης.

Παρεμβάσεις στο δήμο Μαρωνείας Σαπών για την προστασία των οικισμών
Συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών για την προστασία των οικισμών του Δήμου από πλημμύρες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και βροχοπτώσεων. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πιθανά θα υπάρξουν προσωρινά προβλήματα στην υδροδότηση των Σαπών, στον οικισμό Ποντίων , στο Αρσάκειο και άλλους οικισμούς σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Υποβολή αιτήσεων για ζημιές από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου
Οι αγρότες από τους Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης για ζημιές που αφορούν σε γεωργικά μηχανήματα, υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα, υδροληψίες, αντλιοστάσια , ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των οικείων Δήμων.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-nea-provlimata-kai-palies-zimies-apo-tis-plimmyres/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Νέα προβλήματα και παλιές ζημιές από τις πλημμύρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb