ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην κινητή τηλεφωνία


Στην Ευρώπη, και σε δεκάδες άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, συνολικά 21, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν με 30 ευρώ πρόγραμμα με απεριόριστα GB και απεριόριστο χρόνο ομιλίας, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης και είναι η πιο ακριβή. 

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα παγκοσμίως στη χρέωση των μηνιαίων πακέτων στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, με τις τιμές να είναι κατά 15 φορές υψηλότερες από ό,τι είναι στην Ινδία ! 

Έπειτα από δυο μελέτες το 2020 , της φινλανδικής εταιρείας Rewheel , για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκύπτει ότι το ολιγοπώλιο της Ευρώπης με τις πιο ακριβές τιμές βρίσκεται στη χώρα μας , δεδομένου ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και της παροχής δεδομένων σε σχέση με αυτούς των χωρών-μελών τόσο της ΕΕ όσο και του ΟΟΣΑ.

Ενώ το εισοδηματικό επίπεδο των Ελλήνων καταναλωτών είναι πιο χαμηλό από των Γερμανών, των Ιταλών, των Βρετανών, των Αυστριακών κ.α. εντός και εκτός της ευρωζώνης , εντούτοις με τα ίδια ποσά ο Έλληνας αγοράζει λιγότερα gigabytes, καθώς και χρόνο ομιλίας, ή sms , στα διάφορα πακέτα που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρουν στα sosial media, καθώς επίσης μεγάλο φάσμα της νεολαίας - σπουδαστών - φοιτητών , αυτό προκύπτει διότι υφίσταται ένα μονοπωλιακού χαρακτήρα μαφιόζικο καρτέλ, τριών εταιριών , υπο την σκέπη του επιτελικού κράτους και της εκάστοτε κυβερνήσεως. Η εκάστοτε κυβέρνηση αδυνατεί να παρέχει τις συνταγματικά κατωχυρωμένες πολιτικές στον Ελληνικό λαό και στρέφεται κατά αυτού υπερασπιζόμενη το κέρδος των εταιριών αντί των πολιτών.

Tα ευρήματα της πρώτης ειδικής έρευνας της Rewheel για την ελληνική αγορά είχαν αμφισβητηθεί έντονα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, αλλά και η δεύτερη νέα μελέτη της, με στοιχεία που έχουν αντληθεί μέσα στο β' εξάμηνο του 2020 , επιβεβαιώνουν το ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή στην Ελλάδα έχουμε τις μεγαλύτερες χρεώσεις στην Ευρώπη για τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.



Όπως γνωρίζεται ''είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου'' στο ξεκίνημα των παρόχων στη χώρα μας, (ακόμα και πριν από δαύτους), να προκύψει εθνική στρατηγική, όμως όταν έχεις αστικά πολιτικά κόμματα τα οποία αποτελούνται από εθνομηδενιστές και εθνοπροδότες τι πολιτικές να αναμένεις ;

Aυτοί απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές ενώ παρέχουν στον λαό 360 ευρώ συντάξεις, και συγκεκριμένα πέραν των 150.000 χιλιάδων συμπολιτών μας, ενώ έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους πριν από τέσσερα χρόνια, σύνταξη ακόμα δεν είδαν !

Τέλος, όπως γνωρίζουν χιλιάδες χρήστες κινητής , και συγκεκριμένα καρτοκινητής η οποία λόγω των αυξημένων τιμών των πακέτων - παγίων ''γίνεται ξανά της μόδας''  η κάρτα σε τρεις μήνες μηδενίζεται εάν δεν ανανεώσεις τον χρόνο ομιλίας και το τηλέφωνο φράζεται. Παράλληλα πληρώνεις 15 ευρώ , και βγαίνοντας από το κατάστημα κινητής σου έρχεται ένα μήνυμα ότι έχεις λιγότερο από 1 ευρώ χρόνο ομιλίας !!!



   




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην κινητή τηλεφωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">