ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Η ΕΛΜΕ για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ροδόπη: Η ΕΛΜΕ για τα υπηρεσιακά συμβούλια

«Η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι ένα ζήτημα που προκαλεί εν μέσω πανδημίας και σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων τεχνητή και αχρείαστη ένταση.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ροδόπης και σημειώνει ότι «Την ευθύνη γι΄ αυτήν τη νοσηρή κατάσταση φέρει εξολοκλήρου η ακατανόητα εγωιστική στάση της Υπουργού Παιδείας. Ενώ σε όλους τους φορείς του Δημοσίου η θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων παρατάθηκε έως ότου διαμορφωθούν κατάλληλες επιδημιολογικές συνθήκες για τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρχαιρεσίες, η κ. Κεραμέως ζήτησε να εξαιρεθούν από τη γενική διάταξη τα Υ. Σ. των εκπαιδευτικών.»

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης σημειώνεται:

«Στη συνέχεια ακολούθησε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατικών και αυταρχικών ενεργειών:
Ηλεκτρονική ψηφοφορία με υποχρεωτικές υποψηφιότητες εκπαιδευτικών, μολονότι με γραπτές τους δηλώσεις γνωστοποιούσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. Το αποτέλεσμα ήταν το 93% των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απέχει από τις ψευδοεκλογές.
Δε δόθηκαν στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών τα πρακτικά της «εκλογικής διαδικασίας», με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς ποιοι ψήφισαν και αν αυτοί είναι υπαρκτά πρόσωπα και δη εκπαιδευτικοί.
Δεν δόθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα των «εκλογών». Σε ορισμένες Δ/νσεις Εκπαίδευσης υπήρξαν μεμονωμένες ανακοινώσεις.
Ακολούθησε το απαράδεκτο άρθρο 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του ΥΠΑΙΘ. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Υπουργείου φτάνει στο σημείο να προβλέπεται στο εν λόγω άρθρο ότι ακόμα και στην περίπτωση που κανένας εκπαιδευτικός δεν καταθέσει αίτηση να διοριστεί ως μέλος των Υ. Σ. στη θέση των αιρετών, αυτό να γίνεται με υπηρεσιακή εντολή.
Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την απόφασή του από τις 30/11/2020 έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως «εκλεγμένοι/ες» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Ήδη οι τακτικοί και αναπληρωτές αιρετοί που αναδείχτηκαν από τις «ψευδοεκλογές» στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης έχουν παραιτηθεί.»
Τέλος η ΕΛΜΕ Ροδόπης καλεί:
«Τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων, που «εκλέγουν» αιρετούς, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ (για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα), ώστε να υπάρχουν άμεσα παραιτήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».
Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από τις προκηρύξεις των κατά τόπους Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, να μην υποβάλουν αίτηση . Όταν το ΥΠΑΙΘ επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και, αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως διορισμένων εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις διορισμένες αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη. Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-i-elme-gia-ta-ypiresiaka-symvoylia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Η ΕΛΜΕ για τα υπηρεσιακά συμβούλια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">