ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης

Καταιγιστικές εξελίξεις προδιαγράφονται στην υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο κατονόμασε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού.

Ήδη σε βάρος του έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις, ενώ άμεσες εκτιμάται πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης μετά τη σημαντική κατάθεση που έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πιθανότατα από γυναίκα, η οποία φέρεται να γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, πυροδοτώντας σκληρή αντιπαράθεση.

Η υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η κα. Μενδώνη κατηγόρησε τον κ.Λιγνάδη ότι την εξαπάτησε και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο», ενώ για τις κατηγορίες εναντίον της περί συγκάλυψης, τόνισε ότι δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο καταγγελλόμενος είχε μία σχεδόν αδιάλειπτη σχέση με το Εθνικό Θέατρο από το 1986 και μετά.

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα θα κρίνουν αν είμαι επικίνδυνος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ.Λιγνάδης.

Στις ζοφερές αποκαλύψεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή 19/2, λέγοντας: «Κάποιοι έσπασαν τη σιωπή τους και ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, και ζήτησε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Για συγκάλυψη της υπόθεσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υποκρισία έχει τα όριά της.

Είναι χυδαία η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του θέματος από τον κ.Τσίπρα, απάντησε το Μαξίμου.

Ευθύνες στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού καταλόγισαν επίσης ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση – Ανοίγει η αυλαία των καταθέσεων (video)

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/ragdaies-dikastikes-exelixeis-stis-ypotheseis-kakopoiisis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">