ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Καλαμάτας Υπαπαντής του Σωτήρος

Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Καλαμάτας Υπαπαντής του Σωτήρος

Το πρόγραμμα των λατρευτικών και λειτουργικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Σωτήρος που θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 9 Φεβρουαρίου 2021, έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας (ύστερα και από την έκδοση της νέας Κ.Υ.Α.).

Σύμφωνα με αυτό:

α) 1 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.
β) Δεν θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά την 9η βραδυνή.
γ) 2 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και 8:30 η Θεία Λειτουργία.
δ) Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος λόγω γενικής απαγορευτικής διάταξης, ως προς την πραγματοποίηση λιτανειών.
ε) 8 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ. η ακολουθία του Εσπερινού.
στ) Δεν θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά την 9η βραδυνή.
ζ) 9 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία της Αποδόσεως της εορτής και η Ιερά Παράκληση και η επαναφορά της Ιεράς Εικόνος στο Προσκυνητάρι της.
η) Η συμμετοχική παρουσία των πιστών θα είναι σε αριθμό όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του ιερού Ναού.
θ) Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, ήτοι 3,4,5,6,7 & 8 Φεβρουαρίου θα τελούνται καθημερινά οι Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Παρακλήσεων, με τη συμμετοχική παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ναού, ενώ ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού θα παραμένει ανοικτός από 7 π.μ. έως 8 μ.μ. για προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, τηρουμένων των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, ως και συχνής καθαριότητας των αντικειμένων και φυσικού αερισμού των χώρων.
ι) Κατά τη χρονική περίοδο του προσκυνήματος οι πιστοί θα αποφεύγουν το συνωστισμό, με την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης μεταξύ τους των 2 μέτρων, τη χρήση μάσκας και την απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό.
ια) Η Προσφορά κεριών θα γίνεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και μόνο.
ιβ) Η είσοδος στον Ιερό Ναό με σκοπό την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, θα γίνεται υποχρεωτικά από τη βόρεια θύρα του Ιερού Ναού και η έξοδος από τη νότια, χωρίς παραμονή εντός του Ιερού Ναού.

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, απευθύνει έκκληση προς το Μεσσηνιακό λαό και τον παρακαλεί να σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στον κοινό εχθρό τον κορονοϊό, όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει, και τον προτρέπει να τηρεί πιστά τα ισχύοντα μέτρα εν όψει της Παμμεσσηνιακής Εορτής της Παναγίας Υπαπαντής, ώστε και μετά την πανδημία να μπορούμε χαρούμενοι να δούμε ο ένας τον άλλον δίπλα του και από κοντά. Εύχεται δε πατρικώς η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία, δύναμη, κουράγιο κάθε καλό και να σκέπει το Μεσσηνιακό λαό και όλο το κόσμο.

 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kalamata/to-programma-eortasmoy-toy-polioychoy-kalamatas-ypapantis-toy-sotiros/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Καλαμάτας Υπαπαντής του Σωτήρος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">