ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού – Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού – Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά

Επιταχύνεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, μετά και την παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca. Αυτή την εβδομάδα, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εντάσσονται ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες 60 έως 64 ετών και 75 έως 79 ετών.

H ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει αύριο Τετάρτη για τα άτομα 60 – 64 ετών, και ο εμβολιασμός τους αρχίζει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Την προσεχή Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου «ανοίγουν» τα ραντεβού για άτομα ηλικίας 75 – 79 ετών και οι πρώτοι εμβολιασμοί για αυτήν την κατηγορία αρχίζουν από τη Δευτέρα 15/02 με την ενεργοποίηση εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των 60-64 θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών έναντι της Covid-19, οι δύο παραπάνω ηλικιακές ομάδες οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατ. πολίτες, θα έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «επιχειρησιακά, θα αναπτύξουμε δύο παράλληλα συστήματα: το ένα σύστημα είναι αυτό που διενεργούμε εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή (στις ηλικίες από 80+ και από την Παρασκευή στις ηλικίες 75-79) και το δεύτερο σύστημα θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνον με το εμβόλιο της AstraZeneca». Ξεκαθάρισε δε πως τα δύο αυτά συστήματα δεν θα διασταυρώνονται.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπολοίπων κατηγοριών.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των νεότερων ατόμων (ηλικίες 18-59 ετών) με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Στην χθεσινή ενημέρωση επισημάνθηκε ότι τον Φεβρουάριο αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών, με την ενεργοποίηση περισσοτέρων από 750 εμβολιαστικών κέντρων και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

«Θα είμαστε σε θέση στις αρχές καλοκαιριού να εμβολιάσουμε το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού και να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 410.000 εμβολιασμοί, επιτυγχάνοντας ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 3,9%.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/epistimi/evzoia/ygeia/emvoliasmos-anoigei-i-platforma-gia-rantevoy-poies-ilikiakes-omades-afora/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού – Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">