ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mεσσηνία: 2 νέα κρούσματα κορονοϊού – Αρνητικά όλα τα χθεσινά rapid tests

Mεσσηνία: 2 νέα κρούσματα κορονοϊού – Αρνητικά όλα τα χθεσινά rapid tests

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία, το τελευταίο 24ωρο.

To δυσάρεστο είναι πως χθες έχασε τη μάχη με το νέο ιό μια 88χρονη γυναίκα με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που νοσηλευόταν επί μακρόν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας, εκεί οπού αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 16 άτομα. 2 παραμένουν οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στο μεταξύ περί τα 400 tests ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού διενεργήθηκαν χθες στην στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του διοικητηρίου της Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού της πόλης, στα Λέικα και στο Πλατύ. Στο σύνολό τους όλα τα tests ήταν αρνητικά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται για μια ακόμα φορά την Πέμπτη 4 του μήνα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στα Ακοβίτικα της Καλαμάτας, για να πραγματοποιήσει δωρεάν rapid tests ανίχνευσης του ιού Covid-19 στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου, καθώς και σε όποιον πολίτη το επιθυμεί. Η διαδικασία θα γίνει -όπως και τις προηγούμενες φορές- με τη μέθοδο drive through, στον μπροστά χρόνο στάθμευσης της σχολικής μονάδας, από τις 9.00π.μ. έως τις 3.30μ.μ.

Μία ακόμα αρνητική μέτρηση για την ύπαρξη κορονοϊού στα λύματα της Καλαμάτας μέσω του Βιολογικού της Καθαρισμού, διενεργήθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν δεν ανιχνεύθηκε το παραμικρό δείγμα του ιού, ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται να καταδείξει την καλή επιδημιολογική εικόνα της πόλης της Καλαμάτας.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kalamata/messinia-2-nea-kroysmata-koronoioy-arnitika-ola-ta-chthesina-rapid-tests/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mεσσηνία: 2 νέα κρούσματα κορονοϊού – Αρνητικά όλα τα χθεσινά rapid tests Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">