ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ένας εκ των 16 συλληφθέντων

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται σήμερα τα 16 άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 21χρονο, του οποίου το πορτοφόλι με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, ενώ ο 21χρονος πήγε στις 10 το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε πού το έχασε, όμως στη συνέχεια έγινε η μεταγωγή του. Μεταφέρθηκε στην κρατική Ασφάλεια Αττικής και αποδείχθηκε από τα στοιχεία ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Αναζητείται το άτομο που έριξε από την μηχανή του τον αστυνομικό.

Ο 29χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται με κρανικοεγκεφαλικές κακώσεις στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προσήχθησαν και 11 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, ενώ τραυματίσθηκαν συνολικά 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη με ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Συνεχίζεται η διοικητική έρευνα και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επεμβαίνουν.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ν. Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ένας εκ των 16 συλληφθέντων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/nea-smyrni-gia-apopeira-anthropoktonias-katigoreitai-o-enas-apo-toys-16-syllifthentes-plirofories-gia-ta-stoicheia-tis-elas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ένας εκ των 16 συλληφθέντων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">