ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

25η Μαρτίου: Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την εθνική Παλιγγενεσία

Η Ελλάδα και ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζουν σήμερα τα 200 χρόνια από την εθνική Παλιγγενεσία του 1821 ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος. Το κοινό να μην έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις λαμπρές εκδηλώσεις και κυρίως τη μεγάλη παρέλαση, που φέτος ειδικά θέλει να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ωστόσο οι δυνατές εικόνες, για άλλη μια χρονιά θα φτάσουν μέσω της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Το πρόγραμμα ανοίγει και επίσημα το πρωί στις 8:00 με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε μια συγκινητική τελετή στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον εθνικό ύμνο θα ψάλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Για τις 08:30, είναι προγραμματισμένη η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και από τους υψηλούς προσκεκλημένους εκπρόσωπους χωρών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία και ειδικότερα από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, και τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, που εκπροσωπεί τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Κατόπιν τα βλέμματα θα στραφούν στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 10:00 και με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις.

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείο του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.

www.ertnews.gr



Το άρθρο 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την εθνική Παλιγγενεσία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/25i-martioy-i-ellada-giortazei-200-chronia-apo-tin-ethniki-paliggenesia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την εθνική Παλιγγενεσία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">