ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές (video)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε σχετική ανακοίνωση έχουν προσαχθεί 33 άτομα,  19 εκ των οποίων δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6.30 περίπου, παρουσία και εισαγγελέα, χωρίς ένταση. Αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία η Εγνατία Οδός, έξω από την Πρυτανεία καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν στο Α.Π.Θ.

Λίγο μετά τις 8:00 έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Εναντίον τους κινήθηκε διμοιρία και διασκορπίστηκαν.

Το κτήριο της Πρυτανείας έχει εκκενωθεί και πλέον συνεχίζονται έρευνες σε άλλα κτήρια καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ομάδες που έφυγαν από εκεί, πήγαν προς στην πλατεία Χημείου και στο Θετικών Επιστημών προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η κατάληψη.  Πάνω από την πόλη πετούν ελικόπτερο και drone της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και φωτογραφίες που δημοσίευσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης:

«Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά  την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Υπενθυμίζεται ότι η πρυτανεία του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για 18 μέρες και ύστερα από την  πολύωρη συνέλευση της Τετάρτης των φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος, είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία η λήξη της. Η ανακοίνωση της λήξης της κατάληψης θα γινόταν από τους εκπροσώπους των φοιτητών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 13:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ3 – Λ. Χριστάρα

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/astynomiki-epicheirisi-sto-apth-33-prosagoges-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">