ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσσαλία: Κατέληξε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα

Υπέκυψε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα ερείπια του πέτρινου σπιτιού του κατά τον πρώτο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στη Θεσσαλία. Ο ηλικιωμένος που έχει τρία παιδιά, παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε από Κέντρο Υγείας στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Δύο σεισμοί, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ έγιναν το βράδυ, ενώ από τα 1609 σπίτια που ελέγχθηκαν, τα 899 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

Αλπινιστές, με ειδικό εξοπλισμό, ανέλαβαν στο χωριό Δαμάσι να θρυμματίσουν μεγάλο βράχο από το λόφο Βίγλα, βάρους 10 τόνων, ο οποίος αποκολλήθηκε και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια. Νέα αυτοψία πραγματοποιούν άντρες της ΕΜΑΚ εκτιμώντας τους κινδύνους λόγω των μετασεισμών.

Με πρωτβουλία της Μητρόπολης Ελασσόνας τελέστηκε η κυρικάτικη Θεία Λειτουργία σε σκηνή στο Δαμάσι.

Βάσει του σχεδιασμού της Περιφέρειάς Θεσσαλίας και του υπουργείου Υποδομών, χθες κατέφθασαν τα πρώτα τροχόσπιτα στη περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία των υποδομών από τους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ώστε να μπορέσουν να εγκατασταθούν και οι μεγαλύτεροι οικίσκοι που αναμένονται.

Σε Δαμάσι Τυρνάβου και Μεσοχώρι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προχωράει και η διαδικασία κατασκευής υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και ηλεκτροδότησης. Όταν ολοκληρωθούν οι προεργασίες από τους δήμους, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στις περιοχές θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 100 οικίσκοι και τροχόσπιτα για την φιλοξενία των ανθρώπων που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται σε σκηνές.

Στις περιοχές από την πρώτη στιγμή επιχειρούν αρκετές εθελοντικές οργανώσεις, που προσφέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους κατοίκους, ενώ συνεχίζεται με ένταση και η διενέργεια rapid test από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλους τους ανθρώπους για τον έλεγχο και την προστασία από τον κορονοϊό.

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θεσσαλία: Κατέληξε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/thessalia-katelixe-o-83chronos-poy-eiche-apegklovistei-apo-ta-chalasmata/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσσαλία: Κατέληξε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">