ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποτροπιασμός και σοκ από τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη – Εικόνες καταστροφής

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την Τρίτη 08/03/2021 το απόγευμα η Νέα Σμύρνη, στη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας, στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή. H ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική καθώς έπεσαν δεκάδες μολότοφ και πέτρες ενώ η ΕΛΑΣ κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

(EUROKINISSI)

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι κουκουλοφόροι πέρασαν στην κεφαλή της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα, προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα και σε αστυνομικούς. Ένας 24χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκε διαδηλωτής και σωριάστηκε στο έδαφος. Στη συνέχεια άλλοι διαδηλωτές τον κλώτσησαν, ενώ συνάδελφοί του έσπευσαν να τον σώσουν.

Στο σημείο πήγε αρχικά για τις πρώτες βοήθειες κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαίρη Σκανδάλη ο 24χρονος αστυνομικός είχε αιμοραγία και θλαστικά τραύματα. Επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι 4 αστυνομικοί.

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις.

(EUROKINISSI)

Τα επεισόδια ήταν πολύ σοβαρά γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει στέλνοντας ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για να καλέσει σε αυτοσυγκράτηση. Στο μήνυμά του επισήμανε ότι «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά» και υπογράμμισε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει».

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αποτροπιασμός και σοκ από τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη – Εικόνες καταστροφής εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/apotropiasmos-kai-sok-apo-ta-viaia-epeisodia-sti-n-smyrni-eikones-katastrofes/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποτροπιασμός και σοκ από τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη – Εικόνες καταστροφής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">