ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανησυχία για κρούσματα και μεταλλάξεις – “Ασφυξία” στο ΕΣΥ

Κρίσιμη εβδομάδα αυτή που διανύουμε για το αποτύπωμα της πανδημίας στη χώρα μας που θα ορίσει τις αποφάσεις για επανεκκίνηση εμπορικών λειτουργιών και σχολείων ενώ συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό άφησε τελικά χθες την τελευταία του πνοή.

Το μόλις 37 ημερών βρέφος νοσηλευόταν από τις 19 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο Παίδων και αποτελεί το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 477, ενώ 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι σε οριακό σημείο, καθώς δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές γιατρών και νοσηλευτών από τις αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών με Covid στα νοσοκομεία αναφοράς.

Έντονη ανησυχία προκαλεί και η βρετανική μετάλλαξη που εξαπλώνεται πιο γρήγορα, είναι κατά 50% πιο μεταδοτική και για το λόγο αυτό προσβάλει άτομα νεότερης ηλικίας.

Οι ελπίδες για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα εναποτίθενται πλέον στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ήδη το εμβόλιο της Αstrazeneca πήρε το πράσινο φως και για τις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Παράλληλα, το χρονοδιάγραμμα της συνολικής επαναλειτουργίας της οικονομίας και της εκπαίδευσης εξετάζει η κυβέρνηση.

Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, πρόθεση είναι πριν από το τέλος Μαρτίου να σηκώσει ρολά το λιανεμπόριο και να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Το άνοιγμα της εστίασης δρομολογείται για πριν από το Πάσχα, ενώ εντός του Μαΐου τοποθετείται το άνοιγμα του τουρισμού.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ανησυχία για κρούσματα και μεταλλάξεις – “Ασφυξία” στο ΕΣΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/anisychia-gia-kroysmata-kai-metallaxeis-quot-asfyxia-quot-sto-esy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανησυχία για κρούσματα και μεταλλάξεις – “Ασφυξία” στο ΕΣΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">