ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σεισμός Ελασσόνα: Άλλη μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Συνεχείς μετασεισμοί

Άλλη μία δύσκολη νύχτα σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία πέρασαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ελασσόνας, ενώ έντονη ανησυχία τους προκάλεσαν οι δύο νέες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαρτίου, 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 20:38 με επίκεντρο 16 χλμ ΝΝΔ της Ελασσόνας και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 21:23 με επίκεντρο 21 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας βρίσκονται χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο και κατέρρευσαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια που είχαν πληγεί από τον προχθεσινό σεισμό. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στο Δαμάσι, όπου περισσότερα από 80 σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα.

Στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου μεταβαίνει στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ συστήνουν στους πολίτες λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” ότι τους ξάφνιασε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ ωστόσο τον χαρακτήρισε ως μετασεισμό επισημαίνοντας πως σημειώθηκε σε νέο κλάδο του ίδιου ρήγματος. Ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Κεφαλονιά το 2014 όπου μέσα σε διάστημα 10 ημερών είχαν σημειωθεί δύο ισχυροί σεισμοί της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σεισμός Ελασσόνα: Άλλη μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Συνεχείς μετασεισμοί εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/seismos-elassona-alli-mia-dyskoli-nychta-gia-toys-katoikoys-synecheis-metaseismoi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σεισμός Ελασσόνα: Άλλη μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Συνεχείς μετασεισμοί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">