ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρ. Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Απρίλιο

Νέο πακέτο μέτρων, για την περαιτέρω στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό προϋπολογισμό πάνω από τα 14 δισ. ευρώ. Αύριο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κατάθεση του σχεδίου στις Βρυξέλλες θα γίνει στις αρχές Απριλίου, και στα μέσα του καλοκαιριού αναμένονται τα πρώτα 4 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις.

Παράλληλα εξετάζεται η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων για τους επαγγελματίες που έμειναν υποχρεωτικά κλειστοί μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας (συνέντευξη στην «Καθημερινή») τα νέα αυτά μέτρα θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα του Απριλίου.

Επιπλέον μέτρα στήριξης 1,5 -2 δισ. ευρώ – Από το κράτος το Δώρο Πάσχα

Για τις επιχειρήσεις, αναμένεται κούρεμα ενοικίου και για τον Απρίλιο, παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, ενίσχυση ρευστότητας μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και ένα νέο πρόγραμμα για εστίαση και τουρισμό.

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος, καθώς η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Απρίλιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/chr-staikoyras-dipli-apozimiosi-gia-toys-idioktites-akiniton-mesa-ston-aprilio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρ. Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Απρίλιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">