ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μήνυση Χρήστου Σπίρτζη για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη


Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. 

Με την αναφορά του, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ζητά «να διερευνηθεί ο ρόλος των αστυνομικών που βρίσκονταν στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης,  των γραπτών ή προφορικών εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων της ελληνικής αστυνομίας, τις προφορικές ή γραπτές εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργειου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους ελέγχους έναντι των πολιτών, τους κανόνες εμπλοκής και τη συμπεροφορά των αστυνομικών οργάνων και τη λήψη όλων των νόμιμων και αναγκαίων μέτρων για την άσκηση ποινικών διώξεων και καταδίκη των υπαιτίων, είτε ως αυτουργών είτε ακόμη ως ηθικών αυτουργών». 

Συγκεκριμένα, ζητά να διερευθυνθεί η τέλεση των αδικημάτων της παράνομης οπλοφορίας- οπλοχρησίας, της κατάχρηση εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του βασανισμού συλληφθέντων. 

Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε σχετικά: «Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών : Πονάμε όλοι… Έχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. 

Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. 

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών. Αντιθέτως προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή. 

Γι’ αυτό και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάμε η διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσους δηλαδή έδωσαν γραπτές η προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών. 

Η δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομαδική διάπραξη των παραπάνω έκνομων πράξεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η βία, ο εκφοβισμός, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά των πολιτών συνιστά πολιτική εντολή και πολιτικό σχέδιο πάταξης του δημοκρατικού φρονήματος και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Νέα Σμύρνη: Δεν έχουμε χούντα, αλλά....

Δείτε στο βίντεο του youtube τα ψέματα της κυβέρνησης , και ειδικότερα των Μητσοτάκη - Χρυσοχοϊδη - Κακλαμάνη. 

1. Δεν θα είναι μια κυβέρνηση του γκλόπ !!!
2. Οι πολίτες χειροκροτούν τους αστυνομικούς !!!
3. Την υπόθεση εξετάζει η επιτροπή Αλεβιζάτου !!!, ( η οποία έχει παύσει πριν από ένα χρόνο)


Σημείωση του Γλυφάδα web: Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί , και άλλωστε έχουμε βιώσει οι ίδιοι ανάλογα περιστατικά τα οποία κατέπτυξαν τα φιλοκυβερνητικά συστημικά ΜΜΕ εκείνης της εποχής.

Έπειτα απο δεκαετίες διαπιστώνουμε στη χώρα μας την συνέχιση των ιδίων φαινομένων , πλήρης κατάλυση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , το θέμα είναι ότι αυτά τα φαινόμενα δεν έλειψαν και κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , και αυτό είναι το μελανό σημείο τόσο του κ. Τσίπρα , όσο και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ.

- Σας θυμίζουμε όσα συνέβησαν την περίοδο των πλειστηριασμών , κατά την ψήφιση του μνημονίου , κ.α. 

- Το θετικό σημείο του παρόντος είναι η υπάρξη της τεχνολογίας ώστε σε πολλές περιπτώσεις να διασφαλίζεται το πειστήριο ( βίντεο ) κάτι που δεν υφίστατο στον παρελθόντα χρόνο παρέχοντας την δυνατότητα στους φερόμενους αστυνομικούς - βασανιστές - να πράτουν κατά το δοκούν, και στη συνέχεια να επικαλούνται οτιδήποτε υπέρ των ιδίων και κατά του πολίτη ο οποίος δέχτηκε την επιθέσή τους , και με μια δικαιοσύνη κατ' όνομα η οποία αντί να διασφαλίζει το δίκαιο έπερνε πάντα θέση υπέρ των βασανιστών και των ψευδών αναφορών τους.

Διαπιστώνουμε ακόμα και σήμερα - με δεδομένα τα πειστήρια - να επιχειρούν να περάσουν ψευδώς ότι δέχτηκαν επίθεση ( ! ) , ενώ όπως ενημερωθήκαμε επιτέθηκαν  ακόμα και στο άτομο που κατέγραφε το βίντεο με στόχο να σβήσουν το αποδεικτικό υλικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μήνυση Χρήστου Σπίρτζη για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">