ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρ. Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό

Ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» δεσμεύτηκε για επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών, είπε ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε στο βάρος της πανδημίας και προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων αν χρειαστεί.

Αισιόδοξος ότι με τα όπλα των εμβολίων, των μαζικών σελφ-τέστιγνκ και τις βαλβίδες εκτόνωσης του πληθυσμού, θα κερδηθεί και η μεγάλη υγειονομική μάχη, κατά της έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας… Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ.

«Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μορατόριουμ. «Δείχνει ότι θέλει την δημοκρατία σε καραντίνα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις.

«Πρώτος ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα των διαδηλώσεων… Πρόκειται για μια κυνική επιλογή που υποτάσσει τη δημόσια υγεία στο κομματικό συμφέρον» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Η πρόκληση αμέσως μετά την πανδημία είναι να μη κάνουμε, απλά, μερικά βήματα βελτίωσης βελτίωσης. Αλλά πολλά γενναία άλματα προόδου» υπογράμμισε.

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας και ότι θέλει να παρουσιάσει στους πολίτες μια αλλαγμένη χώρα.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, πριν αυτό καταρρεύσει.

«Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να σκέφτεστε τόσο «έξυπνα μέτρα». Οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού με τις «εξυπνάδες» σας μετά από 5,5, μήνες αποτυχημένο λοκντάουν» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαγγελίες «χωρίς λογική και χωρίς ντροπή» και ζήτησε εδώ και τώρα «επίταξη ιδιωτικών κλινικών και μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων».

«Είναι ώρα για πράξεις, όχι για ανούσια προπαγάνδα όπως αυτή που ακούσαμε χθες από τα στελέχη του Μαξίμου» ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.

«Αποφάσισε να «ενθαρρύνει» τον κόσμο να βγει σε δημόσιους χώρους, ενώ μέχρι πριν μια βδομάδα τον κυνηγούσαν και τον ξυλοφόρτωναν» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Η 48ωρη προθεσμία προς τους ιδιώτες παρήλθε, αλλά ο κ. Κικίλιας δεν έχει επιτάξει ακόμα τον ιδιωτικό τομέα υγείας» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και η «τροποποίηση» των μέτρων δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική» ανέφερε η Ελληνική Λύση.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κυρ. Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/kyr-mitsotakis-ftanoyme-sto-telos-toy-polemoy-me-ton-koronoio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρ. Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">