ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Ασφυξία στο ΕΣΥ

Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκεται το σύστημα υγείας από την πανδημία, με νέο ρεκόρ διασωληνωμένων και εκατοντάδες εισαγωγές καθημερινά. Ενδεικτικό είναι ότι το περασμένο 24ωρο έγιναν 513 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, με τις 291 στην Αττική, όπου υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι, ενώ στα όριά του βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, μετά τη χαμηλή ανταπόκριση στο κάλεσμα για εθελοντική προσφορά, και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα. Ήδη, την προειδοποίηση πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο της επίταξης, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Υγείας τόνισε χθες το βράδυ από το νοσοκομείο Γεννηματάς ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους.

Ωστόσο, και παρά το ναυάγιο στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών, ο κ.Κικίλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν γιατρό να μην θέλει να βοηθήσει σ` αυτή τη μάχη”. Σημειώνεται ότι από τους 200 γιατρούς που είχε ζητήσει η Πολιτεία προσφέρθηκαν μόνο 55.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ έστειλε μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ.

«Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω» σημείωσε.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε νέα αύξηση. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 672 διασωληνωμένους, 60 θανάτους και 2.535 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 1.237 εντοπίζονται στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο για την αξία του εμβολιασμού μέχρι να χτιστεί η ανοσία του πληθυσμού με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που έχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από κορονοϊό έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβολιασμό, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες. Έχουν σταλεί 80.000 μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση, εκ των οποίων οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν το ραντεβού.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει αύριο Δευτέρα 22/3 ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για τους 65 έως 69 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Ασφυξία στο ΕΣΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/pros-epistrateysi-idioton-giatron-asfyxia-sto-esy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Ασφυξία στο ΕΣΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">