ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διακόπηκαν προσωρινά οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης – Μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε τη Δευτέρα 22/03/2021 το πρωί τις συναλλαγές μετά την ισχυρή πτώση του κύριου δείκτη του, που ακολούθησε την πτώση της τουρκικής λίρας η οποία υποτιμήθηκε μετά την απόλυση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι συναλλαγές διακόπηκαν για 35 λεπτά της ώρας για να επαναληφθούν στις 09:30 (ώρα Ελλάδας), αφού ο κύριος δείκτης είχε σημειώσει πτώση κατά 6,65%. Η διακοπή των συναλλαγών έγινε στο πλαίσιο μηχανισμού που προβλέπει τη διακοπή αυτή σε περιπτώσεις ισχυρών διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών.

Η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχωρούσε κατά 17% και πλέον στις αγορές συναλλάγματος της Ασίας, μετά την καθαίρεση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νάτζι Αμπάλ, πρώην υπουργού Οικονομικών ο οποίος έχαιρε γενικά σεβασμού στις αγορές, από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν σε 8,47:1 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κατά την έναρξη των συναλλαγών στις αγορές, έναντι 7,22:1 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr



Το άρθρο Διακόπηκαν προσωρινά οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης – Μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/diakopikan-oi-synallages-sto-chrimatistirio-tis-konstantinoypolis-megali-ptosi-tis-toyrkikis-liras/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διακόπηκαν προσωρινά οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης – Μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">