ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία – “Έμφραγμα” στην εφημερία του “Λαϊκού”

Νέα έκρηξη παρουσιάζουν κρούσματα και διασωληνωμένοι, κάνοντας αφόρητα πιεστική την κατάσταση στο σύστημα υγείας. Η εφημερία στο νοσοκομείο “Λαϊκό” ήταν τραγική, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος καθώς είναι γεμάτες οι κλίνες covid, ενώ υπάρχουν 7-8 ράντζα στις κλινικές covid που περιμένουν.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν δύο διασωληνωμένους που περιμένουν εδώ και τέσσερις ημέρες για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι είχαν 22 εισαγωγές με covid και 80-90 άλλα περιστατικά. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει ήταν ότι την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην είσοδο του “Λαϊκού” υπήρχαν τρία ασθενοφόρα μπροστά στην είσοδο και άλλα τρία περίμεναν στο πάρκινγκ για να μπουν.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι ξεκινά η ανάπτυξη πολυδύναμων κλινών μέσα στα νοσοκομεία της Αττικής και η παράδοση αναπνευστικών συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.581 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένους, ενώ 51 άνθρωποι κατέληξαν.
Θετικο το γεγονος οτι η συγκεντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρουσιασε οριακη πτωτικη ταση την εβδομάδα 15 – 21 Μαρτίου και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων σε περιπου 10 μερες.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία – “Έμφραγμα” στην εφημερία του “Λαϊκού” εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/sto-quot-kokkino-quot-ta-nosokomeia-quot-emfragma-quot-stin-efimeria-toy-quot-laikoy-quot/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία – “Έμφραγμα” στην εφημερία του “Λαϊκού” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">