ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μακριά από την πόλη | Γερμανία

(Διαθέσιμο έως 16/3/2021)

Η περιοχή Bitterfeld-Wolfen στη Σαξονία-Άνχαλτ ήταν ένα από τα λίκνα της γερμανικής χημικής βιομηχανίας. Πριν από σχεδόν διακόσια χρόνια, ο πλούτος των ζαχαρότευτλων και του λιγνίτη έφερε οικονομική ανάκαμψη στους κατοίκους της περιοχής και πρόοδο στον κόσμο. Αλλά αυτό που κάποτε ήταν μια ευλογία έχει γίνει όλο και περισσότερο κατάρα. Τα τοξικά υπολείμματα από δεκαετίες άφησαν τους ανθρώπους που ζουν εδώ όλο και λιγότερο αέρα να αναπνέουν. Το 1990, άρχισε τελικά η μετατροπή του τεράστιου και ιστορικού ορυχείου άνθρακα σε χώρο αναψυχής. Οι δασικές περιοχές στη νότια όχθη της λίμνης αποτελούν επίσης μέρος της ιδέας αναδιαμόρφωσης του ορυχείου. Μια άλλη ζώνη της πρώην περιοχής εξόρυξης φιλοξενεί τώρα κάστορες, ενυδρίδες, θαλάσσιους αετούς και πολλά θαλάσσια πτηνά. Αυτό το μέρος ονομάζεται Goitzsche Wildnis και είναι ένα φυσικό πείραμα από το περιβαλλοντικό ίδρυμα BUND.

Ένα δάσος, ένα νησί, μία λίμνη ή ένα ολόκληρο χωριό – ακόμη και στη σημερινή πυκνοκατοικημένη Ευρώπη βρίσκουμε μη κατοικημένες και εγκαταλελειμμένες περιοχές που περιμένουν να κατακτηθούν. Αυτά τα άθικτα, ξεχασμένα κομμάτια γης, συχνά παρακείμενα σε πολυπερπατημένα μονοπάτια, αναβιώνουν με καινοτόμους νέους τρόπους. Μοιάζουν με λευκούς καμβάδες που περιμένουν να μετατραπούν σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Η σειρά παρακολουθεί τα ταξίδια αφοσιωμένων νέων που έχουν κατακτήσει ένα κομμάτι της Ευρώπης με τις δημιουργικές τους ιδέες.

Το άρθρο Μακριά από την πόλη | Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/xena-docs/makria-apo-tin-poli-germania/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μακριά από την πόλη | Γερμανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb