ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με περιορισμούς η Καθαρά Δευτέρα – Πάρτι, υγειονομικές βόμβες, σε Ξάνθη & Πάτρα

Την πιο μεγάλη μάχη δίνει το σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται διαρκώς, και τις κλίνες ΜΕΘ να μετριούνται πλέον στα δάχτυλα. Με τους περιορισμούς που απαιτεί το lockdown θα γιορταστεί  η Καθαρά Δευτέρα.

Ειδικότερα αύριο ανοιχτά θα είναι τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία. Η έξοδος για τα ψώνια εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων γίνεται με τον  κωδικό 2. Μετακινήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 21:00 με τον κωδικό 6 πεζή ή ποδήλατο.

Η ανησυχία – σε αυτή την κρίσιμη καμπή της έντονης εξάπλωσης του ιού – είναι ακόμη μεγαλύτερη στις περιοχές που έχουν παράδοση στα καρναβαλικά πάρτι. Ήδη στην Ξάνθη, εν μέσω σκληρού lockdown, εκατοντάδες καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους  ενώ στην Πάτρα έγιναν συλλήψεις για κορονοπάρτι κι έπεσαν πρόστιμα.

Κρατώντας πυρσούς και χορεύοντας ξέφρενα, πάνω από 1000 άτομα, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για να γιορτάσουν το Καρναβάλι, παρά το lockdown. Oι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες, ούτε κρατούσαν αποστάσεις, αδιαφορώντας για τους κινδύνους της πανδημίας.

Δεν θέλω να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις, αλλά βράζει το αίμα… δεν παρεκτράπησαν, λέει ο βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού

Η δυνατή μουσική από τα μεγάφωνα της πλατείας έδωσε το έναυσμα για το αυτοσχέδιο καρναβαλικό πάρτι.

Χθες η νεολαία αυθόρμητα πήγε στην πλατεία κι εμείς αμέσως σταματήσαμε τη μουσική και είπαμε στον κόσμο να φύγει, δήλωσε ο Δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσελέπης.

Υγιειονομική βόμβα, χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τις εικόνες ξέφρενου αποκριάτικου πάρτι στην Ξάνθη εν μέσω κορονοϊού.

Οποιαδήποτε μαζική συνεύρεση ανθρώπων, είναι μια πραγματική υγιειονομική βόμβα. Το επόμενο δεκαήμερο, μπορεί τα κρούσματα να έχουν διασπαρεί σε όλη την πόλη” τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεοδώρος Βασιλακόπουλος.

Σε οικοδομή στα προάστια της Πάτρας, έστησαν αποκριάτικο γλέντι 93 άτομα. Το πάρτι διαλύθηκε τα ξημερώματα από την ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελίες γειτόνων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν αμέσως σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων

Η αστυνομία εντόπισε το πάρτι, με 93 άτομα και συνέλαβε 4 διοργανωτές. Ο πέμπτος διοργανωτής του πάρτι κατάφερε να ξεφύγει. Ο συγκεκριμένος μάλιστα μαζί με έναν από τους 4 συλληφθέντες, είχαν συλληφθεί ξανά για διοργάνωση πάρτι σε αποθήκη με 40 άτομα, την περασμένη Δευτέρα.

Στο Ηράκλειο έγιναν δυο κορονοπάρτι σε σπίτια με τη συμμετοχή συνολικά 23 ατόμων.

Στους διοργανωτές επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ ενώ στους συμμετέχοντες 300 ευρώ για την παραμονή τους στο σπίτι και 300 ευρώ επιπλέον για την άσκοπη μετακίνηση στο χωριό Σκαλάνι. Στο σπίτι στο Σκαλάνι, διοργανώθηκε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι σε νεαρό που φεύγει φαντάρος. Η αστυνομία έκανε συνολικά δυο συλλήψεις.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου, Νίκη Παπαδούλα, Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Με περιορισμούς η Καθαρά Δευτέρα – Πάρτι, υγειονομικές βόμβες, σε Ξάνθη & Πάτρα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/me-periorismoys-i-kathara-deytera-parti-ygeionomikes-vomves-se-xanthi-amp-patra/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με περιορισμούς η Καθαρά Δευτέρα – Πάρτι, υγειονομικές βόμβες, σε Ξάνθη & Πάτρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">